Saudi Arabia - Embracer Group

Saudi-Arabia fortsetter å kjøpe seg inn for store summer i spillbransjen

Landets kontroversielle kronprins eier nå deler av Embracer, Nintendo, Activision, EA og andre.

Embracer Group eier blant annet Borderlands-utvikler Gearbox Software.
Embracer

Saudi-Arabias Public Investment Fund (PIF) har investert en milliard dollar, rundt 9,5 milliarder kroner, i den svenske utgivergiganten Embracer Group. Det bekreftet sistnevnte denne uken.

Kjøpet følger en rekke tilsvarende investeringer fra PIFs underavdeling Savvy Gaming Group. Fondet – som styres av Saudi Arabias omstridte kronprins Mohammed bin Salman – har i det siste sikret seg eierandeler i blant annet Nintendo, Activision Blizzard, EA og Take-Two.

LES OGSÅ: Saudi-Arabia har inntatt e-sport »

Landets hurtige inntog i spillbransjen har skapt bekymring blant mange. Saudi-Arabia er beryktet for sitt avslappede forhold til menneskerettigheter, mens kronprinsen selv har blitt beskyldt for å ha stått bak drapet på journalist Jamal Khashoggi i 2018.

Kritikken har imidlertid ikke lagt noen demper på stemningen hos Embracer. I en pressemelding sa toppsjef Lars Wingefors at regionen Midtøsten og Nord-Afrika er det raskest voksende markedet for spill i verden, med Saudi-Arabia i spissen for det hele.

– Det største landet dette markedet er uten tvil Saudi-Arabia, og etter å ha besøkt Saudi-Arabia har jeg sett spillmiljøet og mulighetene med egne øyne. Vår samarbeid med Savvy Gaming Group gjør det mulig for oss å opprette en base i Saudi-Arabia, slik at vi kan investere i hele regionen, enten organisk, via samarbeid eller ved oppkjøp av andre selskaper.

Embracer har blitt en av verdens største utgivere av spill, med selskaper som Gearbox, THQ Nordic og Koch Media under sin paraply. Nylig plukket selskapet også opp Square Enix Montreal, Crystal Dynamics og Eidos-Montreal i en avtale med Square Enix.

Investeringen fra Savvy Gaming Group gir det saudiarabiske fondet kontroll over 8,1 prosent av aksjene i Embracer.

LES OGSÅ: League of Legends-utvikleren avbrøt samarbeid med saudiarabisk partner »

Siste fra forsiden