Savner du Doom og Blood?

Snart får du mulighet til å spille et nytt skytespill av den gammeldagse typen.

Savner du førstepersons-skytespillene av den gode, gamle skolen? Vel, det gjør i hvert fall den lille uavhengige utvikleren TDGMods, som nå har påtatt seg å gjenopplive den utdødde "sjangeren".

Retro-FPS med noe attåt

Hypertension er navnet på et kommende FPS-spill som skal lanseres til Windows, Mac, Linux og Sega Dreamcast en gang utpå nyåret. Spillet er inspirert av den heller voldelige klassikeren Blood, som ble utgitt i 1997 og som dengang ble overraskende populært.

Hypertension skal ta i bruk samme spillmotor som det originale Doom-spillet, men med visse modifikasjoner som åpner for blant annet dynamisk lyssetting, interaktivitet med omgivelsene og bedre oppløsning.

Blodbad på gamlemåten. Bilde fra Blood.

Spillet vil ha alle fiendene fra Blood i tillegg til flere nye, og våpenutvalget vil omfatte alt fra høygafler og hagler til mer spesielle gjenstander som voodoo-dukker og sprøyter.

Det vil også være mulig å bruke ulike gjenstander som våpen, for eksempel avrevne kroppsdeler og olje man kan antenne med lighter, en idé som er hentet direkte fra Blood.

Spillet vil dessuten by på rollespill-elementer som for eksempel oppgaver som må løses og muligheten for å samle penger til å kjøpe diverse oppgraderinger.

Hypertension har også en historie som fortelles via forseggjorte mellomsekvenser med en kombinasjon av ekte video, dataeffekter og animasjon.

Retro-forkjemper

Stadig flere eldre spill gjøres tilgjengelige til for eksempel mobiltelefoner og Nintendos Virtual Console-tjeneste, og ifølge TDGMods er dette et tegn på at retrospill er på moten igjen.

hjemmesiden skriver de blant annet at de gamle, kornete FPS-spillene hadde en spesiell kvalitet og appell som dagens spill ikke nødvendigvis har og at grafikk egentlig ikke er så avgjørende.

– Så snart grafikk har samme nivå som virkeligheten, vil spill miste sin betydning. Årsaken til at barn og voksne spiller spill er jo nettopp å flykte fra virkeligheten, skriver TDSMods.

Om du er uenig i disse betraktningene og tilhører de såkalte "grafikkhorene" bør du altså muligens ligge unna Hypertension, men for alle andre vil spillet altså bli tilgjengelig en gang i 2010 og skal også ifølge hjemmesiden være gratis.

Les også
Guitar Hero 6 med Natal-støtte?

Mens du venter kan du jo kose deg med en trailer som TDSMods lanserte i forbindelse med kunngjøringen av spillet (se under).(Kilder: Pressemelding, TDSMods)

Siste fra forsiden