Konkurranse

Julekalender 2015 - luke 8

Se hva som gjemmer seg bak luke nummer åtte

En god dose nostalgi kan bli din.

Shutterstock/fotohunter/Gamer.no

Helt siden 2003 har Gamer.no arrangert en årlig julekalender, og adventstiden i år blir selvfølgelig ikke et unntak. Nå er den lange tradisjonen i gang igjen, og vi har sikret oss en haug med kule premier som du kan vinne i år. Alt fra konsoller, nye storspill, gamle klassikere og spillutstyr ligger og venter bak de 24 lukene. Vi garanterer noe for en hver smak.

Nostalgipakke fra Nintendo

Vår åttende kalenderluke skjuler en solid dose nostalgi. Retrogaming.no bidrar til vår julekalender med en kvalitetspakke bestående av en Nintendo Entertainment System spillkonsoll og en rekke solide spill.

Nintendo Entertainment System.

Man kan på mange måter si at Nintendos 8-bit spillmaskin var redningen til det globale spillmarkedet under det store spillkræsjet mellom 1983 og 1985. Med over 61 millioner eksemplarer solgt, er dette en av de mest vellykkede spillmaskinene gjennom tidene.

Super Mario Bros. 3.
DuckTales.

Nintendos fokus på kvalitet over kvantitet var sannsynligvis årsaken til de mange uforglemmelige titlene til maskinen. En av disse spillene, som er inkludert i vår premiepott, er Super Mario Bros. 3. Spillet introduserte nye mekanikker som ekorn-halen som lar Mario fly, og fløyten som teleporterer spilleren til senere verdener i spillet. Spillet vendte tilbake til formelen fra det originale spillet, og er av mange sett på som ett av tidenes beste spill. Det er definitivt verdt å ha i samlingen.

Tre-i-en-kasett med Super Mario Bros., Tetris og Nintendo World Cup.

Et annet spill som ofte havner på favorittlister fra NES-æraen er DuckTales. Action-plattformspillet er produsert av gjengen bak Mega Man-serien til Capcom, og er basert på TV-serien med samme navn. Spillet tar for seg Skrue McDucks reise rundt om i verden i kampen mot Gulbrand Gråstein om å bli verdens rikeste and.

Om ikke disse to essensielle NES-spillene er nok, vil kanskje denne tre-i-ett-kassetten være dråpen som får nostalgi-begeret til å renne over. Det originale Super Mario Bros. var ikke det første plattformspillet, men det var uten tvil det viktigste i sin tid. Det er ikke lett å se for seg hvordan spillverdenen ville vært uten dette pioneer-spillet fra Shigeru Miyamoto og kompani.

Om puslespill er mer din greie, vil garantert Tetris være av interesse, om du ikke allerede har spilt det og vet hvor avhengighetsskapende det er. Tetris er designet av russiske Alexej Pajitnov, og ble den første underholdningsvaren eksportert fra Sovjetunionen til USA. Spillet har til dags dato solgt over hundre millioner eksemplarer, som gjør det til det mest solgte spillet gjennom tidene, kumulert over alle plattformer det ble utgitt på.

Det siste spillet i samlekassetten er fotballspillet Nintendo World Cup. I spillet styrer du ett av tretten fotballag bestående av seks spillere, som konkurrerer om å bli verdensmestere. Spillet støtter opptil fire spillere i flerspiller, så om du og vennene dine skulle være i humør for litt 8-bit fotball-action er dette en god kandidat.

Slik kan du vinne

For å delta i trekningen må man svare korrekt på to spørsmål, som er forfattet av Spillquiz med Magnus og Jon Cato – et månedlig arrangement på Tilt i Oslo. Husk å oppgi adressen din slik at vi vet hvor premien skal sendes. Fristen for å delta er midnatt samme dag som luken er åpnet, og vinnerne trekkes og annonseres i egen artikkel på mandager.

Sjekk også julekalenderen hos våre søsternettsted Tek.no. I tillegg har våre nye eiere i TU.no en kalender som er verdt å sjekke ut.

Siste fra forsiden