Pokémon Legends: Arceus

Se mer av det nye Pokémon-storspillet med en åpen verden

Pokémon Legends: Arceus viser åpne sletter, bysamfunn og flyving over verdenen.

Onsdag ettermiddag viste The Pokémon Company litt mer av Game Freaks neste store spill om lommemonstrene. Pokémon Legends: Arceus-traileren kan du se over.

Som vi fikk vite under avdukingen tidligere i år er Pokémon Legends: Arceus seriens første forsøk på et sandkassespill. Spillet er satt til Sinnoh-regionen, altså det samme området som man utforsket i Pokémon Diamond og Pearl – men mye lenger bak i tid.

Blant annet viser traileren noen av byene vi kan besøke, samt at man skal kunne bruke de fangede Pokémonene til å ri: på land, i vann og i lufta.

Sett opp en camp og legg ut på ekspedisjon

En gjennomgang av hvordan det er å spille Pokémon Legends: Arceus. (Video: The Pokemon Company)

I en annen video sluppet like etter trailerdebuten, går The Pokémon Company mer i detalj på hvordan det kommende spillet skiller seg ut fra de andre spillene. Den ser du til høyre.

Man er en del av et team kalt Galaxy Expedition Team som legger ut på ekspedisjoner. Først setter man opp en basecamp som fungerer som et trygt hvilepunkt på ekspedisjonen, og forbereder seg på utflukten. Deretter går man ut på jakt etter lommemonstre. Som traileren viser romsterer Pokémonene fritt i den åpne verdenen, og kan finne på å angripe deg.

Slik ser kampene ut.
The Pokémon Company

Kamper med monstrene begynner med at du kaster ut en av pokéballene mend monstre du har på deg. Der vil du få et turbasert kampsystem der du kan velge mellom lette («agile») og tyngre («strong») angrep. Lette angrep kommer raskere i den turbaserte rekkefølgen enn de tyngre, noe du alltid har full oversikt over til høyre i kampvinduet.

Når man begynner kan man velge mellom Rowlett, Cyndaquil, eller Oshawott – tre Pokémon på tvers av forskjellige generasjoner og regioner – før man legger ut på en pilegrimsferd for å bli den første til å fylle ut regionens Pokédex.

Pokémon Legends: Arceus slippes til Nintendo Switch 28. januar 2022.

Det kom for øvrig nylig et annet nytt Pokémon i en helt annen sjanger.
Les vårt førsteinntrykk av MOBA-spillet Pokémon Unite »

Siste fra forsiden