Sega-spill på Revolution

I tillegg til å kunne spille gamle Nintendo-spill på Revolution, får vi også et bredt utvalg Sega-klassikere, samt Turbografx-spill og nye spill av typen vi finner på Xbox Live Arcade.

Nintendos Satoru Iwata har snakket litt om Revolution på Game Developers Conference, og selv om han ikke kom med spesielt mye nytt, hadde han et par svært interessante biter med informasjon til oss spilleglade. Som kjent kommer Revolution med et system som kalles Virtual Console, som tillater konsollen å spille spill produsert for tidligere Nintendo-kontsoller. Disse spillene vil kunne lastes ned fra nettet.

Nå har Iwata kunngjort at vi også vil kunne laste ned spill til Sega Mega Drive. Sega har et bibliotek på over 1000 Mega Drive-spill, og vil plukke ut de beste for nedlasting til Revolution. Kultkonsollen Turbografx (et samarbeidsprosjekt mellom NEC og Hudson Soft, også kjent som PC Engine) vil også være representert på Virtual Console.

Iwata fortalte også at det vil være mulig å distribuere nye spill over Nintendos distribusjonssystem, slik at både små og store utviklere kan selge spillene sine via Nintendos onlinesystem. Dette minner om Microsofts Xbox Live Arcade-system, og betyr at alle de tre store, nye konsollene vil komme med mulighet for at uavhengige utviklere kan selge spill over nettet.

Siste fra forsiden