MicroProse

Selskapet bak Civilization og X-COM skal gi ut spill igjen

MicroProse er tilbake.

Task Force Admiral.
MicroProse Software

Det anerkjente spillselskapet MicroProse skal igjen begynne å gi ut spill – 18 år siden forrige gang. Nyheten om comebacket ble kunngjort i stor stil denne uken, etter noen måneder med kryptiske hint fra teamet selv.

Second Front.
MicroProse Software

MicroProse ble opprinnelig grunnlagt av Bill Stealey og Sid Meier i 1982, og har stått for en haug med klassiske og kritikerroste titler – inkludert flere innslag fra Civilization- og X-COM-seriene. I 2002 ga selskapet ut det som så ut til å være sitt siste spill, men nesten to tiår senere er MicroProse altså tilbake i utgiverstolen.

Strategispill

Ved siden av å kunngjøre comebacket, dro selskapet sløret av tre kommende spill. Task Force Admiral, Second Front og Sea Power: Naval Combat in the Missile Age hører alle til i strategisjangeren, og som navnene tilsier er det krig og militærmakt som står i fokus.

Sea Power.
MicroProse Software

I Task Force Admiral tar du kommandoen på et hangarskip i stillehavet i 1942, og må bruke båter og fly på taktisk vis for å bekjempe fienden. Second Front er en turbasert affære inspirert av klassiske krigsspill med papir og blyant, mens Sea Power handler om krigføring på sjøen under den kalde krigen.

De tre spillene skal alle ut på PC, men noen slippdatoer er foreløpig ikke bekreftet. MicroProse forteller videre at dette kun er begynnelsen, og selskapet varsler om flere strategi- og simuleringsspill etter hvert.

LES OGSÅ: Humankind tar opp kampen med Civilization og de andre strategikongene »

Siste fra forsiden