Feature

Ukens nettutgivelser (uke 34)

Selv i Gamescom-dager er det nettutgivelser

Europas største spillmesse har ikke hindret nettutgivelsene i å strømme på.

Denne uken har vært preget av årets største europeiske spillmesse, Gamescom. Dette har imidlertid ikke hindret små og store utgivere i å lansere en rekke spennende spill på nettet. Her er ukens nettutgivelser.

Xbox 360

Shadow Complex (Xbox 360).

Action/plattformspillet Shadow Complex er ukens eneste utgivelse på Xbox Live Arcade, men hva gjør vel det når spillet er så godt som dette. Dette er et spill som følger i samme stil som de todimensjonale klassikerne fra åtti- og nittitallet, men har eksplosiv 3D-grafikk takket være den nyeste Unreal-motoren. Spillet er satt til universet fra Orson Scott Card-romanen Empire. Turgåeren Jason Fleming treffer ved en tilfeldighet på en paramilitær gruppe kalt Restoration. Deres mål er å skape borgerkrig i USA, og dermed er det tid for å leke helt. Shadow Complex er visstnok også på vei til PC.

Wii og DSi

Bit.Trip Core (Wii).

Wii-eiere har fått mye å glede å glede seg over denne uken. Først ut er Bit.Trip Core, et rytmebasert skytespill med herlig retrografikk og -musikk (er det mulig å ikke elske chip-musikk, og i så fall, er man død innvendig?), som har fått god kritikk andre steder i verden. Her må du skyte firkanter og andre geometriske fæligheter i takt med rytmene. Om det er for vanskelig for deg, kan du samarbeide med en venn.

Arkanoid Plus (Wii).

Deretter har vi Arkanoid Plus, en ny versjon av en gammel Taito-klassiker. I Arkanoid er målet å renske spillområdet for blokker, ved hjelp av en ball og en plate i bunnen av skjermen. Arkanoid-serien burde være kjent for alle som har vært med på åtti- og nittitallet, og Arkanoid Plus leverer akkurat det samme gameplayet som tidligere, men med oppdatert grafikk og lyd.

Virtual Console har også fått en klassiker, nemlig SNES-spillet Pilotwings. Dette spillet ble skapt av Shigeru Miyamoto i 1992, og er et fargerikt flyspill hvor du også må hoppe i fallskjerm og fly hangglider.

Minis March Again (DSi).

På DSi har vi to ferske utgivelser. Først ut er Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again, som bygger på det populære Mario Vs. Donkey Kong 2: March of the Minis for DS. Her må du lede en gruppe små Mario-leketøy rundt i brett som er fulle av utfordringer og nøtter, og hvis de inkluderte nivåene ikke utfordrer hjernen og plattformegenskapene dine nok kan du lage nye ved hjelp av det innebygde redigeringsverktøyet, og dele dem med andre gjennom Wi-Fi Connection.

Pop Plus: Solo (DSi).

Sist ut på Nintendos plattformer er DSi-spillet Pop Plus: Solo, et hjernetrimspill hvor målet er å sprekke bobler. Spillet er basert på Wiiware-spillet Pop, og kommer med alle modusene fra originalen pluss et par helt nye for DSi-eiere.

PS3 og PSP

Det er ikke kommet noen nye PS3-spill denne uken, men eiere av Zen Pinball kan kjøpe seg et nytt brett basert på Street Figher II. PSP-eiere kan laste ned fire "nye" titler, nemlig Wild Arms XF (turbasert, taktisk rollespill), Riviera (rollespill), Warriors Orochi (action og strategispill) og Colin McRae Rally 2005 (bilspill, naturligvis). Sjekk hele oppdateringen hos PlayStation-bloggen.

PC

Angle of Attack (PC).

Vi begynner ukens vandring gjennom PC-markedet med et par nye spill fra 3000AD. Angle of Attack og All Aspect Warfare er begge ute nå, og begge fokuserer på science-fiction-basert krig. Angle of Attack er en futuristisk flysimulator som gir deg kontroll over fire forskjellige flygende drapsmaskiner. Spillet har en stor kampanje bestående av 16 forskjellige oppdrag, og det skrytes av interaktive cockpiter, høy realismefaktor, samarbeidsspill for opp til fire spillere og "deathmatch" for opp til 16 spillere.

All Aspect Warfare (PC).

All Aspect Warfare inneholder luftkampene fra Angle of Attack, men gir deg også mulighet til å leke infanterist eller ta kontroll over landbaserte og havbaserte krigsmaskiner. Her får opp til 32 spillere kjempe mot hverandre i store og åpne miljøer, og spillet har også en omfattende enspillerkampanje. Begge spillene er tilgjengelige fra Direct2Drive, Steam og GamersGate, både i samlepakke og hver for seg.

Osmos (PC).

Deretter hopper vi over til noe helt annet, nemlig IGF-finalisten Osmos. Dette er et unikt spill der du styrer en slags mikroorganisme som må absorbere andre mikroorganismer for å bli større. Det interessante er at du beveger deg ved å sprute ut deler av deg selv (eh, jeg skjønner hvordan det høres ut, men sjekk traileren på spillets nettsted så forstår du hva jeg mener), noe som betyr at bevegelser gjør deg mindre. Dermed blir det raskt viktig å være ekstremt effektiv med bevegelsene, og unngå å bruke kroppsmasse som du trenger for å vokse.

Pizza Morgana (PC).

Fra Osmos tar vi et kengurusprang til Pizza Morgana, den første episoden i en ny serie pek-og-klikk-eventyr. Spillene følger ungjenta Jackie som på magisk vis blir teleportert til en fantastisk verden med feer, vampyrer og demoner. Her møter hun vampyren Abbie Positive, spilt av Claudia Christian (best kjent som Susan Ivanova fra Babylon 5). Abbie jobber til daglig som pizzabud, og leverer magiske pizzaer skapt av trollmannen Morgan. Bedriften trues imidlertid av et ondsinnet regjeringsorgan som ønsker å stenge den.

Tales of Monkey Island: Chapter 2 (PC).

Eventyrspillere kan også glede seg over episode nummer to av Tales of Monkey Island. Her gjenforenes Guybrush endelig med sin kjære Elaine, men problemene er likevel ikke over for radarparet (som har fått et tredje hjul, nemlig eks-fiende LeChuck). Den fæle pesten fra forrige episode spres nemlig utover Karibien, og Guybrush må gjøre det han kan for å ordne opp i situasjonen. En anmeldelse kommer forøvrig i løpet av dagen.

Gunners Heart (PC).

GamersGate har fått tre japanske importspill denne gangen. Først ut er Gunners Heart, et arkadeaktig flyspill der du følger fastsatte ruter gjennom 3D-miljøer fulle av fiender (utviklerne sammenligner spillet med arkadeklassikeren After Burner, fra Sega). Her får du drepe tonnevis av fiender ved hjelp av en mengde forskjellige våpen, og vi loves varierte miljøer og flere harde "bosskamper".

A-Train 8 (PC).

Deretter har vi et strategispill som også har fått en begrenset butikklansering, nemlig A-Train 8. Dette er et komplisert strategispill der du spiller sjefen for et jernbaneselskap, og jobben din er å sørge for at det offentlige transportsystemet i byen din er så godt som overhodet mulig. I tillegg til transportdelen inneholder spillet elementer fra bybyggerspill i Sim City-stil. Spillet leverer en mengde forskjellige utfordringer, fra å sørge for et perfekt jernbanenettverk til å tjene penger på aksjemarkedet.

Autum's Treasures (PC)

Den siste Japan-importen er Ragnarök Creator, som egentlig ikke er et spill, men et verktøy du kan bruke for å lage dine egne manga-historier hentet fra Ragnarök-universet.

Det går knapt en dag uten at det kommer et nytt skjult objekt-spill på PC. Denne uken kan vi trekke frem The Mystery of Mary Celeste og Autum's Treasures: The Jade Coin, som begge lover flott grafikk, massevis av intrikate nøtter og, selvfølgelig, mengder av skjulte ting som må finnes.

The Settlers 2: Gold (PC).

Nostalgi må vi også ha. Denne uken har Interplay lansert flere av sine eldre klassikere (inkludert Sacrifice og Fallout 1 & 2) på Steam, men med mindre du liker å betale mer og få mindre bør du kjøpe dem på Good Old Games i stedet. Good Old Games har på sin side fått to herlige strategispill, nemlig den turbaserte perlen Heroes of Might & Magic 2: Gold Edition og alltid like søte The Settlers 2: Gold Edition. Begge inkluderer utvidelsespakker.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisspill

Maya Kay (PC)

Boom er et forsøk på å lage en versjon av Doom som ser ut som den kjører på en Game Boy (ja, den gamle, grusomme typen). Det ser generelt rimelig vellykket ut, med teksturer i ultralav oppløsning og bare grønne farger. Forhåpentligvis er det moro å spille også.

Maya Kay er et horisontalt skrollende skytespill fra Japan, som kan skilte med flott grafikk og massevis av action. For å spille det må du ha japanske teksttyper installert på systemet ditt.

Experimental Gameplay-prosjektet fortsetter, og fått et nytt tema for august. Det første av august-spillene er nå ute - Broken Brothers er et unikt strategispill der målet er å bringe håp til en mann som har mistet brødrene sine.

Det var alt vi hadde i dag, men ta en titt på forrige ukes oppsummering om det ikke var nok.

Siste fra forsiden