Dissidia til Europa

Sephirot mot Kefka

Square Enix har bekreftet en europeisk utgivelse for Final Fantasy-slåssespillet.

På tampen av fjoråret slapp Square Enix PSP-spillet Dissidia: Final Fantasy i Japan. Dette er et slåssespill hvor du får kjempe som de mest kjente heltene og skurkene fra Final Fantasy-seriens lange historie. Nå har utgiverens europeiske avdeling kunngjort at Dissidia også blir sluppet i Europa. Noen dato er foreløpig ikke satt, men det skal slippes en gang i løpet av høsten.

Bakgrunnshistorien for Dissidia er en krig mellom de to gudene Kosmos og Kaos. De to er for jevne i styrke til å avgjøre konflikten selv, så de tilkaller en rekke helter og skurker fra forskjellige verdener for å kjempe for seg. De tilkalte er selvsagt fra ulike Final Fantasy-spill, og deres oppgaver er å sikre seieren for sin guddom. Blant krigeren du kan velge mellom finner vi blant andre Cecil og Golbez fra Final Fantasy IV, Terra og Kefka fra Final Fantasy VI, og Tidus og Jecht fra Final Fantasy X.

Selv om kampene kjører i sanntid skal det være nok av tradisjonelle rollespillelementer i Dissidia. Hver av krigerne har naturlig nok en helsemåler, men også en poengsum som representerer styrken deres. Ved å ta og gi skade vokser og krymper dette tallet, og jo høyere det er, jo hardere slår du. I tillegg kan du spare opp energi ved å slå motstanderen, og når denne energien når sitt høyeste punkt kan du aktivere velkjente spesialangrep og transformasjoner som er unike for hver kriger.

Videre har du en mengde måter å styrke figurene dine. Du kan øke erfaringsnivået deres ved å vinne kamper, utstyre dem med forskjellige rustninger og gjenstander for å øke slagkraft og forsvar, samt tilkalle monstre som Bahamut og Leviathan for å snu tøffe oppgjør til din fordel.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden