Syvende runde i Telenorligaen Counter-Strike

Serieleder Apeks gikk på uavgjort mot nykomponerte Demise

Resultatet gjør at det er helt åpent om hvem som får den viktige førsteplassen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Syvende runde av Telenorligaen er ferdigspilt, og det er alvor for lagene som ønsker å beholde plassen sin i Telenorligaen. Stabæk Momentum hadde muligheten til å klatre opp på 4. plass, og ta et steg nærmere sluttspill, mens hele fire lag er på poengjakt for å beholde plassen i øverste divisjon.

SLIK ENDTE SYVENDE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Demise 1 - 1 Apeks
Infurity 1 - 1 Celestial
Stabæk Momentum 2 - 0 Gamefraym
Riddle 2 - 0 Byte
Nordavind 2 - 0 Ronin Horde

Med strid i både topp, midt og bunn var det spenning tilknyttet samtlige kamper. Nordavind og Riddle puster serieleder Apeks i nakken. Stabæk Momentum, Demise og Byte deltar i kampen om den siste sluttspillplassen, og i bunn er alle lagene i fare. I bunn skilte kun to poeng jumboplassen fra sikker tabellplassering, før lagene skulle ut i syvende runde.

Etter ferdigspilt runde har situasjonen forandret seg for mange av lagene. Byte har kun en teoretisk mulighet til å nå sluttspillet og er avhengig av mye hjelp fra andre lag. Infurity tok et viktig poeng i kampen om å unngå nedrykk, og tok inn litt på Ronin Horde og Gamefraym, som begge tapte sine oppgjør.

LES OGSÅ: Momentum inngår samarbeid med Stabæk - omdøpes til Stabæk Momentum »

Slik ser tabellen ut etter sjuende runde i Telenorligaen.
Gamer.no

Spenning i en svært jevn hovedkamp

DISSE SPILTE FOR DEMISE

Vis mer

Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Christoffer «nilson» Nilson
Daniel «zykes» Jensen
Anders «Savvy» Sundet

Daniel «zykes» Jensen og Demise tok et viktig poeng mot Apeks.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Rundens hovedkamp ble spilt mellom Demise og regjerende seriemester Apeks. Sesongen har vært preget av utskiftninger i laget til Demise. Det har ført til litt svingninger underveis, uten at det har tatt motet fra spillerne. Demise leverte et godt resultat forrige runde, da de vant mot tabelljumbo Infurity, i en sterk kamp. Demise så ut til å virkelig å ha funnet tonen før kveldens kamp.

– Byttene viser seg å fungere, vi har veldig god kjemi og det er alltid god stemning i laget. Alle har lyst til å vinne og vi jobber sammen for å gjøre laget bedre, forteller Daniel «zykes» Jensen til Gamer.no etter kampen.

Apeks er utpekt som en av favorittene til å vinne seriespillet, og tok på ingen måte enkelt på Demise. Plassen i sluttspillet var allerede sikret for Apeks, men det det gir en liten fordel å vinne seriespillet. Kristan «akEz» Kornbakk forklarer litt betydningen av førsteplassen.

– Det betyr jo litt å kunne velge motstander, men man må jo vinne mot alle til slutt uansett, så veldig utslagsgivende blir det nok ikke. Vi skal slå alle lagene utenom Nordavind greit i et sluttspill.

LES OGSÅ: Demise signerer nytt Counter-Strike-lag »

– Ekstremt tett og spennende kamp

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Kristian «akEz» Kornbakk
Pål «Polly» Kammen

Kampen startet på Overpass, valgt av Demise. Apeks begynte sterkt, og gikk raskt opp i en 1-6-ledelse. Derfra ble det et par kaotiske runder med god underholdningsverdi. Demise fulgte Apeks i flere tette runder, og det var svært spennende på stillingen 9-11. Apeks var sterkest i noen svært jevne runder, og snek til seg seire med små marginer, i runder hvor Demise hadde litt tvilsomme økonomiske valg. Etter å ha ledet 11-14, mistet Apeks kontroll på kampen og måtte hente inn 15 - 14 for å sikre overtid. Overtidsrunden tok Apeks, og sikret seg en 15-19-seier.

Les også
Europeisk sluttspill i LEC starter på fredag
Kristian «akEz» Kornbakk og Apeks var ikke helt fornøyd med uavgjort.
Eivind Von Døhlen

– Vi har full kontroll på hele kartet frem til stillingen 11-14, så begynner vi å tape runde etter runde på grunn av dumme feil. Overtiden har vi full kontroll på, forklarer Kornbakk i Apeks.

Kampen fortsatte på Dust 2, valgt av Apeks. Lagene fortsatte å følge hverandre tett i oppgjøret. Apeks var oppe i 3-7, før de kjørte noen runder med lav pengebruk og litt alternative taktikker. Kampen stod og vippet halvveis, og det stod 7-8. Dust 2 var et noe overraskende valg av kart, og forventningene til Apeks var høye før kartet.

Demise viste styrke etter sidebyttet, og ledet 13-9 da Apeks tok timeout. Pausen hjalp ikke Apeks, som til slutt måtte se seg slått, på stillingen 16-10. Demise tok et viktig poeng i kampen om å nå sluttspillet, og sendte skremmeskudd til de andre lagene før de to siste rundene.

– Vi følte at vi kastet fra oss førsterunden, vi gikk inn i kampen uten noe press så klart og nesten alle forventet en 2-0-seier til Apeks. Når vi kom tilbake fra å ha ligget under på første kart, følte vi at vi hadde kontroll. Det føltes litt kjipt å tape den avgjørende runden der, forklarer Jensen før han legger til.

– Vi ble veldig overrasket over at de valgte Dust 2. Det kom uforventet på oss, og er en bane vi ikke har øvd så mye på den siste tiden. Vi prøvde etter beste evne å gå mye sammen, ha mye selvtillit i duellene og håpe på det beste.

Før den syvende runden uttalte Jensen at de var nødt til å slå Apeks og Byte for å kunne nå sluttspillet. Etter kveldens kamp ser det tøft ut.

– Vi har mulighetene til å nå sluttspillet, ved å slå Nordavind og Byte. Det blir ekstremt tøft, men mulig. Hvis vi ikke klarer dette, er vi avhengig av at Stabæk Momentum går på en smell mot Ronin Horde, avslutter Jensen.Siste fra forsiden