– Shift 2 knuser Gran Turismo

EAs europeiske spillsjef synes Sonys bilspill er altfor sterilt.

Bilspill kan deles røft inn i to klare båser - de lettbent arkadespillene og de tunge og realistiske kjøresimulatorene. Det finnes selvsagt en hel del nyanser mellom disse to, men dette er de to viktige motpolene.

Vi likte Need for Speed: Shift svært godt.

Av arkadebilspill fikk vi nettopp et råskinn med EAs Need for Speed: Hot Pursuit, og vi belønnet det med karakter ni med den begrunnelsen at det inkarnerer kjøreglede. I morgen får vi på den annen side kanskje tidenes største bilsimulatorutgivelse med Gran Turismo 5.

Gran Turismo 5 lover derimot veldig godt.

Disse to spillene er ikke direkte konkurrenter, men EA har også simulatorspillet Shift 2 Unleashed på vei. EAs europeiske spillsjef Patrick Söderlund mener det med enkelhet kan konkurrere med Gran Turismo 5.

– Det er store forskjeller mellom Need for Speed: Hot Pursuit og Gran Turismo, men de deler nok kunder til en viss grad. Jeg tror likevel det er en stor andel kjøpere som kun handler ett av spillene. Med Shift så er det noe helt annet. Jeg ser det som en direkte konkurrent til Gran Turismo 5, sier han til spillnettstedet CVG.

Enkelt valg

Söderlund fortsetter med å forklare at det neppe hadde vært ønskelig å konkurrere med Sonys flaggskipserie når det kommer til ren dybde, bilutvalg og slike ting. Han mener likevel at man må kunne stille helt andre krav enn det:

– Det som teller for meg er at de har et veldig sterilt produkt. Et slags bilsamlespill. Vi byr på noe annet enn det, og tenker at om vi byr på den mest realistiske kjøreopplevelsen og skildrer hvordan det virkelig er å sitte i en racerbil - ja, da knuser vi dem. Det er jeg helt sikker på.

Det er slettes ikke noe nytt med munnhuggeri fra mennene i dressjakker, men vi får bare applaudere pågangsmotet til vår svenske venn. Gran Turismo 5 har nemlig vært under utvikling i brorparten av det foregående tiåret, og er utvilsomt tidenes mest etterlengtede bilspill.

Om det lever opp til forventningene får du nesten vente og se når vi kommer med en anmeldelse senere denne uken.

Shift 2 Unleashed er satt til å komme ut første kvartal neste år, og er oppfølgeren til det svært kritikerroste Need for Speed: Shift som kom ut i 2009.

Lurer du på hvilke andre spill vi har i vente? Ta en titt i vår Spillkalender!

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden