Samurai mot cowboy

Sikkert mye historisk autentisitet

Samurai Shodown Sen slippes i april.

Som tittelen tilsier byr slåssespillserien Samurai Shodown på menn som hogger hverandre med sverd i det gamle Japan. Serien startet i spillehallene på 90-tallet og er utviklet av den gamle arkadekongen SNK.

Samurai fra Afrika?

Ferskeste spill i serien er Samurai Shodown Sen på Xbox 360, som dropper seriens tradisjonelle 2D-estetikk til fordel for 3D. Spillet har vært ute en stund i Japan, og tidligere i år meldte Rising Star Games at de ville utgi det i Europa.

Slippdatoen er nå satt til 16. april.

Spillet følger sverdsvingeren Takechiyo på hans leting etter en europeisk jente som en gang reddet livet hans. Jenta er ikke den eneste utlendingen som har forvillet seg til Japan, og på reisen møter Takechiyo blant annet en viking og en cowboy.

Målet er selvsagt det samme som i alle andre slåssespill. Du skal banke motstanderen sønder og sammen før vedkommende får has på deg. Forskjellen mellom Samurai Shodown og de fleste konkurrentene er at krigerne i denne serien foretrekker våpen framfor slag og spark. Alle de tjue krigerne i spillet har sitt eget våpen, og disse kan være alt fra sverd og spyd til pistoler.

Siste fra forsiden