Anmeldelse

Silent Storm

Silent Storm er et 3D, turbasert strategispill hvor handlingen er satt til andre verdenskrig. Før du gjesper og hopper over til neste omtale, les de tre neste ordene nøye: Fullstendig ødeleggbart spillmiljø. Og bare så det er sagt, i Silent Storm gjøres det ordentlig.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Silent Storm tilhører en klassisk, men uvanlig sjanger. Det er et turbasert strategispill hvor fokus er på taktisk krigføring med små kampgrupper. Du får ikke kjøre store tanks eller sende bombefly mot fiendens mål her - i dette spillet tar du kontrollen over et lag bestående av opp til seks soldater, og du må utnytte deres individuelle evner til det maksimale for å ha mulighet til å vinne. Oppdragene foregår dypt inne i fiendens territorium, og du er aldri i overtall.

Skreddersy din egen person
Spillet inneholder to store enspillerkampanjer - en for hver side i krigen. Det er godt å se et spill som anerkjenner det faktum at det fantes helter på begge sider i krigen, og ikke bare på den siden som vant. Når du starter en kampanje må du først velge hovedperson. Du kan velge mellom en rekke allerede eksisterende figurer, eller lage en helt ny figur. Hvis du velger den siste muligheten kan du selv velge kjønn, ansikt (her er det faktisk svært mange muligheter) og stemme. Du må naturligvis også velge hva slags soldat du skal lage - spillet har seks ulike klasser, som vi kommer tilbake til litt senere ut i omtalen.

Når du har fått en karakter du er fornøyd med tar du turen til hovedkvarteret. Her har du mange muligheter, og det første du bør gjøre er å besøke personalrommet for å få med deg noen andre på laget ditt. Du kan ha med opp til fem andre soldater, og hver side i konflikten har 20 spesialister du kan velge mellom. Disse er alle soldater med eget navn, nasjonalitet (det er til og med en nordmann med fryktelig engelskdialekt blant utvalget) og forhistorie, og hver enkelt person har sin egen stemme og personlighet.

Det neste du bør gjøre er å besøke våpenlageret. Spillet inneholder over 75 ulike autentiske våpen fra andre verdenskrig, samt enkelte spesielle våpen du ikke finner i noen historiebok. Purister vil kanskje ergre seg over at spilldesignerne har tatt seg noen friheter i forhold til historiske fakta, men spillet inneholder samtidig så mye autentisk materiale at det er vanskelig å klandre det. De ulike våpnene bruker ulike typer ammunisjon, men heldigvis kan flere av ammunisjonstypene brukes i mer enn ett våpen.

Spillets våpen strekker seg fra slagvåpen, sverd og kniver via pistoler, rifler (med og uten kikkertsikte) og ulike typer maskingeværer til håndgranater, granatkastere og dynamitt. Dessuten kan du ta med deg utstyr for å åpne låser, klippe nettinggjerder eller uskadeliggjøre miner, samt en hel rekke medisinske dippedutter som du forhåpentligvis ikke får alt for mye bruk for. Hver gang du er ferdig med et oppdrag kan du dra tilbake til basen og skaffe deg nye forsyninger. Dessuten kan du besøke basens sykehus hvor de tapre soldatene dine blir sydd sammen igjen.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden