Telenorligaen

Sjekk resultatene fra første runde i Telenorligaen

Her får du full oversikt over kampene og tabellene.

Blizzard/Valve/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Ofte stilte spørsmål om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

I helgen gikk endelig startskuddet for vårsesongen av Telenorligaen. Alle topplagene i Counter-Strike og League of Legends spilte sine kamper lørdag og søndag, og de fleste kampene i øverste nivå av Hearthstone og StarCraft II er også gjennomført.

Du kan se opptak av de TV-sendte kampene i Counter-Strike og League of Legends på Gamer.nos YouTube-kanal.

Under følger et kort resumé og lenker til resultater og tabeller for de ulike spillene Telenorligaen består av.

LES OGSÅ: Slik spilles vårsesongen av Telenorligaen

Counter-Strike: Global Offensive

Se opptak av oppgjøret mellom Celestial Gaming og Panters.

Med 559 norske lag og minst 3300 spillere på plass er Counter-Strike den klart største avdelingen i Telenorligaen. Det er også den ligaen med høyest premiepott.

Både GamersLeague, Panters og BX3 vant sine åpningskamper i helgen, mens Demise og Tien Len spilte uavgjort. Det betyr at Expert Gaming, Oslo Lions og det nye laget til Celestial Gaming ligger på delt sisteplass før andre runde. Mye kan naturligvis endre seg ettersom det er skal spilles seks runder til før de fire beste sendes til et sluttspill.

League of Legends

Gamermag møtte myXMG i en av rundens TV-kamper.

Også i League of Legends-delen ligaen er det tre lag som deler førsteplassen etter 2-0-seire i helgen. MyXMG, Celestial Gaming og nDurance går dermed inn i andre runde med et hyggelig utgangspunkt. Verre er det for Riddle, Expert Gaming og Gamermag som bør ta poeng for å ikke havne bakpå med en gang. Oslo Lions og BX3 spilte uavgjort i sitt oppgjør og ligger derfor midt på tabellen for øyeblikket.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone

Hearthstone innførte et nytt ligasystem basert på «Swiss»-konseptet før denne vårsesongen. Samtidig ble syv divisjoner og ørten avdelinger slått sammen til tre store nivåer, uten underavdelinger, og det ble gjennomført ulike kvalifiseringer ledige plasser i de nye nivåene.

Dette har ført til at mange norske talenter som ikke deltok i Telenorligaen tidligere nå er med å kjemper på øverste nivå. Blant annet ser vi at «EpicSaxGuy», som kom på andreplass i høst, fikk problemer mot «Larshe», mens «Matpakke» – vinneren av den første norske Hearthstone-ligaen – gikk på et tap mot «MasterMixer». Det var også litt overraskende at «Kolbein» ikke klarte å hamle opp med «SuperOdin».

StarCraft II

På lik linje med Hearthstone, innførte også StarCraft-delen av Telenorligaen «Swiss»-systemet for å sørge for økt motivasjonen hos spillerne. StarCraft-ligaen er nå delt opp i to nivåer, og alle de 48 spillerne på øverste nivå er med i kampen om å ta fra Snute tittelen som Norges beste spiller. Sistnevnte tok seg uproblematisk gjennom første runde. Det gjorde også stortalentet SolO, samt Eiki og CreamCake som endte på henholdsvis femte- og sjetteplass i høstsesongen.

Team League (Hearthstone og StarCraft)

Både Hearthstone og StarCraft har fått helt nye lagbaserte ligaer denne sesongen. Ligaene er en test for å måle interessen for denne typen konkurranse i Norge, og starter med ett nivå bestående av kvalifiserte lag for hvert av spillene. Formålet er å finne ut hvilken norsk klubb som har de beste solospillerne i stallen.

ExperiMENTAL eSports, The Four Murlocs og Articc eSports deler foreløpig førsteplassen i Hearthtsone, men Oslo Lions, Team Kjekz og Cerebral Hemorrhage Elite har tatt føringen i StarCraft-ligaen for norske klubber.

Siste fra forsiden