Gigacon

Skal fylle Telenor Arena med e-sport, spill og kultur

Gigacon modellerer etter den svenske suksessen Dreamhack.

Fra Dreamhack Winter i 2013.
Dreamhack/Helena Kristiansson

Fra 2. til 5. oktober skal innendørshallen på Fornebu fylles av spill- og dataentusiaster i alle sjangre. Gigacon er det første arrangementet i Norge som har et LAN-party, en spillmesse og et stor e-sportarrangement under ett og samme tak. Spillfestivalen huser over 3000 LAN-plasser og selger 15 000 dagspass.

– Visjonen til Gigacon er å skape en e-sportarena i Norge på lik linje med for eksempel Dreamhack og Gamescom. Vi ønsker at alle som er interessert i spill og data skal føle seg hjemme og at vi tilbyr noe for enhver smak, sier Elin Yoojung Moen, informasjonssjef i Gigacon.

Elin Yoojung Moen. (Bilde: Privat).

Stor e-sportsatsing

E-sport har vært mangelvare i norsk kultur de siste årene, til tross for stor suksess i utlandet. Dette vil Gigacon endre på. Som den første spillfestivalen av sitt slag satser Gigacon stort på e-sport, og over 250 000 kroner skal deles ut til de dyktigste spillerne.

– Vi ønsker alle lag hjertelig velkommen til de konkurransene vi holder, enten de er fra Norge eller andre land, sier Moen.

Av premiepotten går 65 000 kroner til StarCraft II, 60 000 kroner til Counter-Strike: Global Offensive, 50 000 kroner til League of Legends, 30 000 kroner til Dota 2, 25 000 kroner til Hearthstone, 12 500 kroner til Ultra Street Fighter IV, 5000 kroner til Super Smash Bros Melee og 4000 kroner til Tekken Tag Tournament 2. Alle kampene vil vises direkte gjennom Twitch.tv.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på at vi ønsker å arrangere et arrangement i Norge som kan matche de store internasjonale innen dataspilling. Så man kan trygt si at interessen er der, forteller Moen.

Spillmesse

Gigacon har også en spillmesse vis-a-vis LAN-eventen, der over 40 aktører vil vise frem det nyeste innen kommende teknologi, spill, digital underholdning og tjenester på alle plattformer.

På kvelden vil hovedscenen gjestes av internasjonale DJ-er, blant andre den britiske dubstep-artisten Zomboy. Gigacon inviterer også kjente streaming- og YouTube-profiler for å kaste glans over arrangementet. Navn som Uberdanger, Noobwork og AdmiralTr4p er bekreftet, og flere vil komme når oktober nærmer seg.

– I begynnelsen var det litt skepsis angående muligheten for å få til ett såpass stort arrangement i Norge. Etterhvert som vi har kommet ut med mer og mer informasjon har folk begynt å forstå at Gigacon virkelig kommer til å skje. Interessen fra publikum har vært helt fantastisk i sommer, forteller Moen.

Siste fra forsiden