Blogg

Skal spille PS3 i 168 timer

Frisk, norsk ungdom

Tre unggutter fra Vestlandet skal spille Playstation 3 i én uke i strekk.

Det er ferietid, og da skal man gjøre akkurat det man vil. Enkelte drar på ferie, andre tar seg en sommerjobb. Tre ungdommer fra Sveio har imidlertid andre sommerplaner. De skal spille Playstation 3 i en uke – i strekk.

Der blir tid til litt søvn innimellom slagene. (Foto: privat)

Spiller på skift

John Tore Hovda Mølstre (16), Sondre Kallevig og Jonas Askeland (begge 15) må holde seg innendørs i hele perioden og spiller på skift. På den måten er det alltid et spill som kjører på PS3-en. Guttene satte i gang på onsdag, og har dermed fortsatt en vei å gå.

– Vi kom på det i Sondres konfirmasjon, men det er egentlig ganske tilfeldig. John Tore og jeg hadde spilt Grand Theft Auto IV i tolv timer i strekk tidligere, og det var kanskje der vi fikk ideen fra, forteller Jonas Askeland til Gamer.no.

Spillentusiastene har opprettet en egen blogg der "fansen" kan følge med på hvordan prosjektet utvikler seg, og hvilke spill som spilles. Så langt har det blant annet gått i Call Of Duty 4: Modern Warfare og The Orange Box.

– Hvorfor akkurat PS3?

– Fordi John Tore har en PS3 og vi liker å spille konsoll. Vi har også to Imac-er på rommet med Windows på den ene, så det er noen spill der også, sier Askeland.

De tre spillmusketerer har imidlertid ikke gjort noen storinnkjøp på forsyningsfronten, til tross for at de må være innendørs i sju døgn.

Omgivelsene er idylliske, men trioen må holde seg innendørs. (Foto: privat)

– Vi bor hos John Tore og spiser maten som er i huset. Det blir en ganske vanlig diett. Vi har kjøpt battery (energidrikk) i tilfelle vi trenger det, ellers går det i Cola og diverse snacks når vi spiller, forteller Askeland.

Reaksjonene på prosjektet har ikke latt vente på seg. Lokalmedier, som Radio 102 og Haugesunds Avis, har allerede besøkt gutterommet for å lage reportasjer. Hos guttenes foreldre har imidlertid ikke entusiasmen vært like stor:

– Foreldrene våre var ikke akkurat i hundre da vi fortalte om ideen, og det var spesielt faren for epilepsi som skremte dem. De likte heller ikke at vi skulle være inne i en uke, men vi skal kompensere med en uke i telt senere – det hjalp på for å overtale dem.

Når teltturen blir et faktum må vi nesten henvise til en eller annen friluftsside for rapport. Men når det gjelder maratonspilling: Er det noen av dere lesere som har gjort noe lignende?

Les også
Spillårets viktigste nyheter

Siste fra forsiden