Microsoft Flight Simulator - Ever Given

Skipet som blokkerer Suezkanalen har dukket opp i Microsoft Flight Simulator

Moddere i spillet jobbet raskere enn bergingsmannskapet.

Zepingouin35

Det har gått nærmere én uke siden lasteskipet Ever Given på en eller annen måte klarte å kjøre seg fast i Suezkanalen. Arbeidet med å rydde skipet av veien – slik at en av verdens største transportruter kan åpnes igjen – er underveis, men bergingsmannskapet har ikke klart å jobbe raskere enn Microsoft Flight Simulator-fans.

Slik ser en blokkert Suezkanal ut i Microsoft Flight Simulator. (Video: Donut_Enforcement)

En modder ved navn «Zepingouin35» har nemlig bygget inn Ever Given i flysimulatorspillet. Som du kan se i videoen til høyre står skipet på tvers av kanalen, med et par taubåter på siden som prøver forgjeves å få det løs.

Den opprinnelige modifikasjonen har allerede inspirert en rekke lignende verker. En annen ivrig spiller – kalt «FlyBoyRez1» – har utvidet kaoset enda noen hakk, med gravemaskinene som prøver å få løs Ever Given, samt de flere hundre andre båtene som står i kø i hver ende av kanalen.

De virkelige gravemaskinene har for øvrig snart klart å få løs Ever Given. Mandag morgen meldte NRK at skipet hadde løsnet, og at det skulle undersøkes før det kunne flyttes videre.

Den nyeste utgaven av Microsoft Flight Simulator ble lansert 18. august, til meget positiv kritikk. Her på bruket fikk spillet 9 poeng av 10 mulige, og anmelder Joachim Froholt skrøt spesielt av frihetsfølelsen spillet lokker med.

Les hele anmeldelsen av Microsoft Flight Simulator »

Siste fra forsiden