League of Legends / Telenorligaen

Skjebnekamp i Telenorligaen på søndag

Oppgjøret mellom Celestial Gaming og myXMG kan avgjøre mye i kampen om sluttspillplasser.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

På søndag spiller Celestial Gaming mot myXMG – og denne kampen kan fort bli meget avgjørende. To poeng skiller lagene på tabellen etter fire serierunder, og Celestial Gaming må få med seg poeng dersom de ikke skal bli hektet av i kampen om sluttspillet.

Sjekk tabeller, kampoppsett og statistikkk fra Telenorligaen her »

Celestial Gaming ser fremover

Celestial Gaming gikk på et stygt 0-2-tap i forrige runde, og står med fem poeng etter fire runder. Deres rutinerte Mid Lane-spiller Sebastian «Boffen» Gsell sier til Gamer.no at stemningen i laget etter tapet er den samme, men at de gjerne skulle fått mer ut av kampen mot nDurance enn et 0-2-tap.

– Vi var ikke helt i form den helga, men satser på å være 100% til helgen mot myXMG, forteller han til.

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial Gaming.

«Boffen» trekker også frem at deres start på sesongen har vært mye vanskeligere enn myXMGs start.

– Det går veldig mye på lagene de har spilt mot. Vi har nå spilt mot de sterkeste lagene i ligaen, mens de har spilt mot de svakere lagene. Og det er viktig å huske at vi slo BX3 2-0, mens de tapte 0-2, så jeg tror ikke det blir et stort problem, utdyper han.

– Men det skal sies at vi vet de er et sterkt lag, og vi har nesten alltid spilt likt med de, så det kommer til å bli en god kamp, legger Gsell til.

Celestial Gaming ligger to poeng bak myXMG før søndagens oppgjør, og «Boffen» er optimistisk foran de tre siste kampene.

– Kampen mot myXMG er veldig viktig sammen med resten av kampene vi har, vi går for seks strake seire nå, slik at vi mest sannsynlig har en sikret topp fire plass.

– Har du fortsatt håp om sluttspillet?

– Helt klart, vi har fortsatt en god sjanse til å komme på topp fire, vi må bare spille på styrkene våre, og holde godformen resten av ligaen, sier han avslutningsvis.

Les også
– Det er ingen lag i Norge som skremmer oss
Vebjørn «Donzii» Land i myXMG.

– Vi må gjøre fatale feil for å ikke komme videre til sluttspillet

MyXMG har ikke tapt en seriekamp siden første runde mot BX3, og spilte uavgjort mot Oslo Lions i forrige runde. De ligger bra an til å nå sluttspillet med tre kamper igjen, men det gjenstår likevel mange tøffe kamper. Med tap søndag vil Celestial gå forbi dem på tabellen, så det er mye å spille om.

– Det er veldig viktig at vi går seirende ut av kampen mot Celestial denne uka. Ved å få de tre poengene vil det nesten sikre vår plass blant topp fire, noe som er veldig viktig for oss, sier myXMGs AD Carry Vebjørn «Donzii» Land til Gamer.no.

Land sier seg enig med «Boffen», som hevder at de har møtt hardere motstand enn myXMG.

– Jeg tror de fortsatt kommer til å ende bak oss i slutten av ligaen, legger «Donzii» til, som ikke virker altfor skremt av motstanden som møter dem de siste tre kampene.

– «Boffen» sier også at dere som lag er omtrent like gode, og at man kan forvente seg en spennende kamp. Er du enig i det?

– Vi er relativt like, men jeg mener at vi er litt foran dem. Regner med jevne kamper, men at vi går seirende ut fra begge to.

Sand mener altså selv at de har et ørlite favorittstempel i kampen, til tross for at han mener at presset er på begge lag. Slik utdyper han hvordan de skal sikre seg seieren:

– Vi må egentlig bare holde fokuser gjennom begge kampene, og gjøre bra når helter skal velges og utestenges. Så lenge vi klarer dette er jeg rimelig sikker på at vi skal klare det.

– Ligaen er veldig jevn akkurat nå. Hvordan er sjansene deres til å nå sluttspillet?

– Slik jeg ser det er sjansene våre bra, og vi må gjøre fatale feil for å ikke komme videre til sluttspillet, avslutter Sand.

Kampen mellom Celestial Gaming og myXMG ser du på GamerTV søndag 27. september klokken 18:00.

Siste fra forsiden