League of Legends / Telenorligaen

Skjebnesvangert bunnoppgjør i Telenorligaen lørdag

Ett av lagene rykker ned til 2. divisjon.

Nix/Jevo/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Det er mye som står på spill i Telenorligaen siste ordinære serierunde denne helgen. Der noen lag på det øverste nivået kjemper om å nå sluttspillet i høstsesongen, er det andre som desperat forsøker å unngå nedrykk til 2. divisjon.

Se oppdaterte tabeller, kampoversikt og statistikk fra Telenorligaen her »

Skjebnesvangert oppgjør mellom bunnlag

Jevo og Nix Elektroniske Sportsklubb er to av lagene som er nødt til å prestere i ukens kamper for å holde seg i det gode selskap. Lørdag 17. oktober møtes de i et skjebnesvangert oppgjør.

Nix er for øyeblikket på sikker plass med sine fem poeng, mens Jevo ligger på direkte nedrykk med kun tre poeng. Det betyr at bunnlagene bytter plass dersom Jevo vinner, mens Nix beeholder plassen med uavgjort.

Kenneth Gaupseth Johansen i Nix.

– Det er klart dette sitter i tankene når man går inn i disse kampene, men jeg tror spillerne har selvtillit nok til at dette ikke vil prege kampen. Vi vet at med ett poeng på lørdag er vi sikret plass i 1. divisjon neste år, som har vært vårt mål med sesongen, forteller Kenneth Gaupseth Johansen, leder for Nix til Gamer.no.

– Vi har spilt med veldig mange forskjellige spillere, og uten trening med laget er vi fornøyd med denne situasjonen. Alt ligger i våre hender nå.

Johansen håper laget hans unngår for mange spektakulære manøvre og heller sikrer uavgjort om det blir nødvendig.

– Vi må spille helt ordinært, ikke prøve på noe spesielt. Nix trenger kun en av kampene, og det vil vi klare om vi spiller vårt vanlige spill. Vi legger som regel en kampplan før kampstart, så får vi bare forholde oss til den, sier han.

Dan «Conlay» Brynildsen i Jevo.

Nix og Jevo har aldri møtt hverandre tidligere. Nix tror Jevo er bedre på lagspillet, men har tro på de individuelle ferdighetene til eget lag.

– Jeg vet ikke hva vi kan forvente av Jevo. Vi sitter med et sterkere lag individuelt, men samarbeidet vårt i lagspill er noe svekket. Det er her Jevo vil kunne slå tilbake, mener Johansen.

Les også
Apeks vant TV 2-kvalifisering - klare for stor europeisk turnering

– Situasjonen preger laget på en positiv måte

Dan «Conlay» Brynildsen er kaptein hos motstander Jevo. Han ser alvoret i situasjonen, men tror dette er bra for laget hans.

– Situasjonen vår er vinn eller forsvinn. Jeg føler at det preger laget på en positiv måte da det gir en ekstra gnist til å vinne kampen, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR JEVO:

Vis mer

Joakim «Bookim» Meisner (Top)
Bendick «Quickorn» Olsen (Mid)
Dan «Conlay» Brynildsen (Jungle)
Christian «Akama» Petterson (ADC)
Albert «Smuggleren» Alicki (Support)

DISSE SPILLER FOR NIX:

Jonatan «Dafu" Romundgard (Top)
Ukjent (Jungle)
Jørgen «Hatrixx" Elgåen (Mid)
Markus «PortalCow" Finholt (ADC)
Joakim «Zwitch" Soleng (Support)

– Vi er veldig usikre på hvordan nivået til Nix er i forhold til oss. Jeg tror vi har gode sjanser til å ta tre poeng under dette oppgjøret hvis vi spiller til vårt potensiale, sier han.

Det er ingen tvil om hvem hos motstanderen Jevo frykter mest:

– Vi trenger en knakanes prestasjon fra gutta, kombinert med litt «lagg» hos PortalCow. Han er en flink ADC og presterer jevnt bra, sier kapteinen hos Jevo.

– Hvordan tror du oppgjøret blir for publikum?

– Når det er oppgjør som dette der det er vinn eller forsvinn, så blir det automatisk litt mer spenning enn en vanlig ligarunde. Jeg tror det blir to underholdene kamper hvor det kommer til å være veldig jevnt, avslutter Brynildsen.

Oppgjøret mellom Jevo og Nix ser du på GamerTV lørdag 17. oktober klokken 18:00.

Siste fra forsiden