Skytespill med fotorealistiske miljøer

Get Even er et førstepersons skytespill med heftig grafikk og en unik blanding av en- og flerspiller.

The Farm 51

Det polske spillstudioet The Farm 51 har kommet med den offisielle annonseringen av sitt neste spillprosjekt. Det heter Get Even, og er – som alle de andre spillene denne utvikleren har laget – et førstepersons skytespill.

Selv om spillet har mange spennende aspekter er det kanskje grafikken som er den mest slående. The Farm 51 samarbeider nemlig med landsmennene i Better Reality, et selskap som til daglig jobber med spesialeffekter for Hollywood. Deres Thorskan-teknologi tillater utviklerne å scanne inn ekte, tredimensjonale miljøer – og resultatet kan du se i traileren.

Hvorvidt det er praktisk å bruke denne teknologien i stor skala gjenstår å se – enn så lenge er miljøene utviklerne har vist ganske begrensede i størrelse og utstrekning.

En- og flerspiller i samme kampanje

Get Even har imidlertid mer enn bare heftig grafikk å by på. Spillets enspillerkampanje vil nemlig blande inn flerspillerelementer, og når du spiller gjennom historien kan du når som helst oppleve å bli angrepet av figurer styrt av ekte spillere. Litt som The Crossing, med andre ord – det superambisiøse samarbeidsprosjektet mellom Dishonored-skaperne Arkane og Valve som dessverre ble kansellert.

Selve handlingen skal følge to separate men beslektede fortellinger, og utviklerne hevder at valgene du tar underveis vil være med å bestemme personligheten til figurene du styrer. I tillegg loves vi skrekk- og thrillerelementer, og at spilleren stadig skal være i tvil om hva som er virkelig og hva som ikke er det.

Siden spillet er et førstepersons skytespill blir våpnene selvsagt en viktig del av det hele, og disse skal du kunne skreddersy. Det blir faktisk også mulig å koble dem opp til en smarttelefon spillfiguren din har, og dermed stå bak et hjørne og trygt sikte på fiender på andre siden.

Get Even skal etter planen lanseres i 2015, og kommer til PC og nestegenerasjonskonsoll.

The Farm 51 er ikke de eneste polske spillutviklerne som leker med spennende teknologi for å gjøre spillmiljøene mer realistiske. The Astronauts, et studio som i likhet med The Farm 51 har røtter i People Can Fly, jobber med en førstepersonsgrøsser ved navn The Vanishing of Ethan Carter, og viste for en stund siden frem spillmiljøer laget ved hjelp av «photogrammetric technology».

Denne typen spillgrafikk vekker forøvrig minner om Casebook-spillene, som benyttet seg av noe som heter areograph-teknologi for å plassere spilleren i ekte, fotograferte miljøer.

Siste fra forsiden