Skytespillet Hawken lever videre under nye eiere

På tide å finne fram robotdrakten igjen og ta noen runder?

Skytespillet Hawken ble annonsert med brask og bram i 2011 som et nytt, arenabasert skytespill med svære og smidige roboter og silkemyke bevegelser. Siden da har spillet vært i en åpen betafase som fortsatt pågår, uten nyheter om når en potensiell ferdig utgave vil slippes.

Dette kan derimot forandre seg nå som Hawken har blitt kjøpt opp av Reloaded Games, selskapet som drifter gratisspillet APB: Reloaded. Oppkjøpet ble annonsert av utvikler Joshua Clausen på spillets offisielle Facebook-side, med løfter om at dette bare er positivt.

Skjermbilde fra Hawken (Skjermbilde: Adhesive Games).

Er her for å bli

I likhet med Hawken var APB et som forsøkte seg på hurtige bevegelser og smidige skytekontroller. Dessverre slet utvikler Realtime Worlds med pengebeholdningen, og ble stengt seks uker etter spillets lansering.

Hawkens utviklere, Adhesive Games, har selv slitt med å holde liv i spillet sitt. Utgiveren Meteor Entertainment stengte ett av sine to kontorer og mistet sin daværende administrerende direktør i 2014. Det har altså vært stille rundt Hawken etter at spillet ble sluppet til Early Access.

Da APB ble relansert som Reloaded ble det utgitt under den tradisjonelle «freemium»-modellen. Spillet er gratis å laste ned og spille, men visse ting er låst bak betalingsmurer. Det har tilsynelatende gjort spillet en bjørnetjeneste, hvis tilbakemeldingene på Steam er en indikator.

Hawken følger allerede en slik «freemium»-modell, men utviklerne har slitt med mangelen på kontakt med brukerbasen og få oppdateringer. Ifølge Clausen betyr oppkjøpet at Hawken er kommet for å bli. Noen fastsatt lanseringsdato for en ferdig utgave har enda ikke blitt avslørt.

Early Access-prosjekter endrer seg stadig:
Valve vil at utviklere ikke skal love for mye »

Siste fra forsiden