Telialigaen - Counter-Strike

Slik blir Counter-Strike-lagene i vårsesongen av Telialigaen

Overgangsbonanzaen fortsetter med uforminsket styrke.

Mange av lagene i Telialigaen har gjort endringer i lagoppstillingen. Oilers (på bildet) har blant annet hentet Johann «Saasinho» Saasen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Sesongstarten av Telialigaen nærmer seg med stormskritt, og nytt av året er at lagene skal være ferdigstilt innen torsdag 7. januar.

Overgangene har som vanlig flydd vegg imellom. Sliter du med å henge med? I denne artikkelen har vi samlet samtlige overganger fra Telialigaens øverste divisjon i Counter-Strike. Gamle ringrever har byttet klubb og vi blir kjent med nye ansikter den kommende sesongen.

LES OGSÅ: Påmeldingen til Telialigaen er i gang

Apeks: Gjenoppbygger lagoppstillingen

Det ble en kort Norgesretur for Joakim «jkaem» Myrbostad i Apeks.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Sander «Grus» Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Martin «Nasty» Garvik (midlertidig spiller)
Pål «Polly» Kammen (trener, midlertidig spiller)

UT:
Joakim «jkaem» Myrbostad
Kristian «akEz» Kornbakk (frigitt)
Erik «Truth» Hansen Dyrnes (frigitt)

Det har stormet rundt Apeks ved inngangen til det nye året. Stjernespilleren Joakim «jkaem» Myrbostad ble først kjøpt ut av klubben, deretter oppblomstret det en offentlig ordkrig mellom Myrbostads agent og Niklas Baarli i Apeks.

Den regjerende seriemesteren er fremdeles på spillerjakt. Det bekrefter daglig leder Denise Anfinnsen til Gamer.no. Dermed fyller Martin «Nasty» Garvik og trener Pål «Polly» Kammen inn inntil videre etter at kontraktene til Kristian «akEz» Kornbakk og Erik «Truth» Hansen Dyrnes utløp ved årsskiftet. Garvik var opprinnelig ute av laget etter at klubben ønsket å låne ut spilleren etter å ha forlenget kontrakten.

– Vi er i en lengre prosess hvor vi setter sammen en ny lagoppstilling og dette kommer til å ta lengre tid enn tidsfristen til Telialigaen. Vi kommer til å ta tiden til hjelp da vi nå er i en situasjon hvor vi evaluerer alt. Dette for at lagoppstillingen vi setter vil nå de målene og ambisjonene vi har som klubb, forteller Anfinnsen.

Oilers: Henter showmannen

Johann «Saasinho» Saasen har byttet til hockeydrakt.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Steffen «SLY» Amundsen
Johann «Saasinho» Saasen

Eirik «niel» Lein (trener)

Les også
– 777 er fortsatt laget som burde vinne serien

INN:
Johann «Saasinho» Saasen

UT:
Martin «MT» Sandvik

Oilers tok seg komfortabelt til sluttspillet på første forsøk i Telialigaen, men i semifinalen sa det imidlertid stopp. Apeks skulle vise seg å bli to nummer for store

Johann «Saasinho» Saasen etablerte for alvor i Norgestoppen forrige sesong sammen med Bifrost. Bifrost tok seg hele veien til finalen etter å ha overrasket 777. Der markerte Saasen ser som en av de mest vokale på scenen etterhvert som spenningen steg. Nå har den tidligere Bifrost-kapteinen byttet is og er klar for hockeyklubben. Saasen tar plassen til Martin «MT» Sandvik i håp om å ta opp kampen mot stormakten Apeks.

777: Storsignering

Kristian «akEz» Kornbakk er klar for 777.
Sindre Stien/Good Game

Snorre «fletch» Granerud
Mikael «mikki» Gaup
Jonatan «ruyter» Ruyter
Daniel «zykes» Jensen
Kristian «akEz» Kornbakk

INN:
Kristian «akEz» Kornbakk

UT:
Tommy «tomzey» Weierød

777 ble tvunget til å dekke opp flere tomrom forrige sesong. Først ble Martin «Nasty» Garvik kjøpt av Apeks, deretter ble Bjørnar «bfr» Fauske Røn hentet til Nordavind. Løsningen ble å hente Mikael «mikki» Gaup tilbake som aktiv spiller og prøve ut Tommy «tomzey» Weierød.

Sluttspillet ble sikret i den aller siste runden forrige sesong, men i semifinalen trakk de det korteste strået i en høydramatisk semifinale mot Bifrost.

Nå tar Tommy «TommyM» Monsen og 777 grep for å sikre ytterligere utvikling. Inn for Weierød kommer en av de mest meritterte spillerne i norsk sammenheng, Kristian «akEz» Kornbakk. Kornbakk har hentet hjem Telialigaen-trofeet flere ganger tidligere og vært blant ligaens beste spillere. Kan 777 vippe Apeks av tronen?

Nordavind Talent: Talentsatsingen lever videre

Ådne «sense» Fredriksen satses videre på i Nordavind.
Sindre Stien/Nordavind

Simen «sido» Rem
Preben «Trax» Martinsen
Ådne «sense» Fredriksen
André «scared» Carrillo Simonsen
Viktor «vHw» Wadman

Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

INN:
André «scared» Carrillo Simonsen
Viktor «vHw» Wadman
Samuel «Zyppe» Martinsson

UT:
Zebastian «Tjoffe» Beckman
Christoffer «hEllberg» Andersen
Magnus «Mags» Andersen

Forrige sesong ble ikke helt som man håpet på for en av Norges største klubber. Nordavind maktet ikke å karre seg til et sluttspill og høstens skuffelse gjør at man må tenke nytt.

Christoffer «hEllberg» Andersen lange reise med Nordavind er over. Magnus «Mags» Andersen og Zebastian «Tjoffe» Beckman viker også plass for André «scared» Carrillo Simonsen og Viktor «vHw» Wadman. I tillegg flyttes Ådne «sense» Fredriksen ned til talentsatsingen igjen, som trenes av Samuel «Zyppe» Martinsson.

Wizard: Overtar plassen til Bifrost

Christoffer «hEllberg» Andersen blir med i nysatsingen til Wizard.
Sindre Stien/Good Game

Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikal Aakvik «enix» Øiestad
Genesis «envi» Crisostomo Reyes
Aslak «kalsa» Svensen
Zebastian «Tjoffe» Beckman
Christian «dreamcatchR» Paulsen (innbytter)

Wizard sjarmerte mange forrige sesong da de inntok League of Legends-scenen med bravur. Opp av hatten kommer et nytt Counter-Strike-lag stappet med erfaring. Wizard overtar plassen til overraskelseslaget fra forrige sesong Bifrost.

Inn kommer spillere fra både øst og vest. Christoffer «hEllberg» Andersen og Zebastian «Tjoffe» Beckman er ferdig i Nordavind og klar for trollmennene. Mikal Aakvik «enix» Øiestad og Genesis «envi» Crisostomo Reyes er tilbake i det gjeve selskap og vi ble kjent med Aslak «kalsa» Svensen sammen med Foxed forrige sesong.

Fact Revolution: Nytt år, nytt lag

Håvard «jolietoG» Kristengård (på bildet) er tilbake sammen med broren Henrik «neto» Kristengård og Fact Revolution.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «miCROVAN» Nyborg
Adrian «adrianxd» Isaksen
Anders «w4rmach1ne» Gjerstad
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen (innbytter)
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng (innbytter)

INN:
Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «miCROVAN» Nyborg
Adrian «adrianxd» Isaksen
Anders «w4rmach1ne» Gjerstad
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng (innbytter)

UT:
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden
Hugo «HugoXD» Hallgren
Benjamin «BENDJI» Söderena

På papiret virker Fact Revolution-laget forrige sesong kruttsterkt, men spillerne fikk det ikke ut på server. Haakon «Radifaction» Tholo har fått sjansen i en tyrkisk klubb, mens hele laget er byttet ut i en lang overgangsliste, hvor Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen figurerer som innbytter.

Brødrene Kristengård er tilbake sammen på server. Kristian «miCROVAN» Nyborg har bevist seg i Telialigaen tidligere, mens Adrian «adrianxd» Isaksen og Anders «w4rmach1ne» Gjerstad er ubeskrevne blad i Telialigaen-sammenheng.

Foxed: Fjorårets overraskelse

Kan Trym «trmJ» Joakimsen og revene overraske igjen?
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

Trym «trmJ» Joakimsen
Thomas «jagrN» Ottersen
Sondre «fibb0» Gjerde
Jørgen «bina0» Vik
Michael «miko» Rørvik Akslen

INN:
Michael «miko» Rørvik Akslen

UT:
André «scared» Carrillo Simonsen

Foxed begeistret mange med sin kruttsterke sesongstart forrige sesong. Formen avtok etterhvert, og det holdt bare nesten til sluttspill. I løpet av forrige sesongble laget forsøkt kuppet, men uten hell. Den gang understreket Trym «trmJ» Joakimsen at han var fornøyd med hvordan klubben la til rette for laget.

Forrige sesong ble listen satt. Denne sesongen mister revene André «scared» Carrillo Simonsen til Nordavind, og har i stedet hentet inn Michael «miko» Rørvik Akslen fra Stabæk Momentum.

Stabæk Momentum: Reddet plassen

Sindre «thomassen» Thomassen får to ny lagkamerater i Stabæk Momentum.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

Sindre «thomassen» Thomassen
Kjetil «svarteN» Svarteberg
Stian «zitan» Fjørtoft
William «kyt» Hestenes
Shero «Shero» Jaman

INN:
William «kyt» Hestenes
Shero «Shero» Jaman

UT:
Joakim «JOKKUM» Tuene
Michael «miko» Rørvik Akslen

Forrige sesong ble ikke helt som man håpet på i Bærumsklubben. Plassen ble sikret mot Bitfix etter at laget havnet på kvalifiseringsplass ved endt seriespill. Dermed blir det en ny sesong med Stabæk Momentum.

Nevnte Michael «miko» Rørvik Akslen har pakket sakene og dratt til Foxed. Ut portene har også Joakim «JOKKUM» Tuene gått. Inn hentes ukjente William «kyt» Hestenes og den mer kjente Shero «Shero» Jaman i håp om bedring.

Delusive: Endelig sjansen

Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen
Tobias «berzerk» Bertelsen
Marcus «Flaven» Skamsar
Markus «Markow» Otterstad
Torry «Torry» Michelsen

INN:
Marcus «Flaven» Skamsar

UT:
Carl «fancy» Bruland

Endelig skal Delusive får prøve seg mot Norges beste lag og spillere. Kaptein Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen har høstet lovord fra landets beste talenter opp gjennom årene. Denne sesongen har han også med seg en svært ung og spennende gjeng. Kan det holde mot de beste lagene Norge har å by på?

Midgard: Ingen endringer

Kristian «KORN» Hokland er tilbake i manesjen med Midgard.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Even «H0land» Holand
Anders «DKOP» Eide Rasmussen
Kristian «KORN» Hokland
Martin «Hellzerk» Solbakken
Jostein «Slegga» Mikkelborg

Midgard er tilbake i det gjeve selskap etter en kort visitt nede i 2. divisjon forrige sesong. Laget er det samme som avsluttet forrige sesong for Midgard og vinterpausen har derfor gitt Midgard mulighet for å trene sammen effektivt.

Flere vil kanskje huske Kristian «KORN» Hokland som har figurert i Norgestoppen i mange år tidligere. Han får blant annet med seg Martin «Hellzerk» Solbakken, bror til Norges største stjerneskudd, Håkon «Hallzerk» Fjærli. Det hele er krydret med en spennende miks av unge spillere i håp om å leve lengre blant Norges beste lag.

Siste fra forsiden