Slik blir demoen for World of Warcraft Classic

Blizzard har bekreftet innholdet i neste ukes smakebit.

Blizzard

For en snau måned siden kunngjorde Blizzard at alle som kjøper en virtuell billett til årets Blizzcon-messe får med en demo for World of Warcraft Classic. Hva spillere faktisk får oppleve har vært noe uklart, men i en fersk bloggpost tar utvikleren bladet fra munnen.

Westfall og Barrens

World of Warcraft Classic lar spillere gjenoppleve det ikoniske nettrollespillet slik det så ut i 2006.
Blizzard

I demoen går turen til to klassiske World of Warcraft-områder: Westfall for Alliance-spillere og Barrens for Horde. Blizzard har lagt fokuset på å utføre oppdrag ute i det fri – samt å utforske stedene slik de så ut før Cataclysm-utvidelsen rev verdenen i fillebiter – og gruppeområdene Deadmines og Wailing Caverns er derfor ikke åpne.

Spillere starter på erfaringsnivå 15, og får ikke klatre høyere enn nivå 19. Utvikleren er klar over at fans kanskje blir skuffet over å ikke få starte på nivå 1, men forklarer at valget ble tatt for å vise frem så mye som mulig av spillet på kortest mulig tid.

– Vi ville gi spillere frihet til å utforske og eksperimentere med kjernesystemer som talenter og yrker, som ikke er tilgjengelige på nivå 1. Vi ønsket også å gi dere en god følelse av hvordan det er å spille de opprinnelige klassene [...] og på nivå 15 har du noen av nøkkelegenskapene som skiller hver klasse fra de andre.

Tidsbegrenset, på en måte

Demoen man får prøve hjemme er den samme som messedeltakere får spille på Blizzcon-gulvet, inkludert tidsbegrensningene som er på plass for å sørge for at nye spillere kommer til. Hvor lang tid man får per økt er ikke avgjort enda, men på ett eller annet tidspunkt blir man logget ut automatisk.

World of Warcraft Classic ble først avduket på fjorårets Blizzcon. (Video: Blizzard)

Blizzard forsikrer imidlertid om at all fremdrift blir lagret for fremtidige økter. Med andre ord slipper du å begynne på nytt hver gang du logges ut, og utvikleren minner om at man kan eksperimentere med så mange forskjellige klasser og raser som man vil.

Fra tidligere vet vi at World of Warcraft Classic vil baseres på nettrollespillets Drums of War-oppdatering, som kom ut for over 12 år siden. Områder, oppdrag, utstyr og de fleste systemer vil fungere som de gjorde den gang, men Blizzard beholder spillets moderne rammeverk – inkludert flere av de teknologiske fremskrittene som har blitt gjort siden den opprinnelige lanseringen.

Foreløpig har vi ikke fått noen offisiell slippdato for World of Warcraft Classic, og vi vet heller ikke hva slags betalingsmodell det vil benytte. Trolig får vi mer informasjon under Blizzcon-messa, som avholdes 2. og 3. november.

Blizzard har fått ny sjef.
Utviklerens medgrunnlegger Mike Morhaime har gitt seg etter 27 år »

Siste fra forsiden