Slik blir det nye Gran Turismo-spillet

Sony har presentert neste innslag i serien.

Det nyeste Gran Turismo-spillet kommer ikke til å ha det forventede syvtallet i tittelen. I stedet har Sony og utvikler Polyphony valgt å ta serien i en litt annen retning med Gran Turismo Sport, som blir seriens PlayStation 4-debut. Dette ble annonsert under Sonys Paris Games Week-konferanse tirsdag kveld.

Gran Turismo Sport skal, i likhet med tidligere spill i serien, levere en detaljert kjøreopplevelse for bilsportfansen, og utvikleren fortalte som forventet at de med PlayStation 4 kan levere bedre grafikk, bedre fysikk og lyd enn tidligere.

Nettligaer i fokus

Gran Turismo Sport blir litt annerledes.

Med dette innslaget vil Polyphony dog sette fokuset på noe litt annet. I samarbeid med Federation Internationale de l'Automobile skal spillet ha to nettbaserte ligaer samtidig. I «Nations Cup» skal spillerne representere sitt eget land, mens i «Manufacturers Cup» skal de kjøre på vegne av sitt favorittbilmerke.

De som vinner ligaene skal få en pengepremie og seremoni, på samme måte som sjåførene i de faktiske løpene, forteller Sony på PlayStation Blog. Akkurat hva premiepengene består i, eller hvordan dette skal løses i praksis, vet vi ikke ennå, men at dette er et stikk inn mot e-sportsegmentet er tydelig.

Utover nettdelen skal Gran Turismo Sport også by på en kampanjemodus og arcade-modus, ifølge GTPlanet, så den mer tradisjonelle opplevelsen virker å være godt representert også.

Til Eurogamer har Sony Computer Entertainments Jim Ryan uttalt at spillet etter planen skal komme neste år, etter en betatest tidligere på året.

Vi koste oss greit med forgjengeren.
Gran Turismo 6 var litt større, litt bedre »

Siste fra forsiden