Slik blir GTA IV-flerspiller

Sosial bykamp

Grand Theft Auto IV ser ut til å bli morsomt for de som liker å dele volden med kompiser.

Vi har allerede blitt servert flere drypp om flerspillerdelen i etterlengtede Grand Theft Auto IV. Nå har enda flere detaljer blitt avslørt.

Flerspilleraction i Grand Theft Auto IV.
Rockstar

Kotaku har prøvd seg på flerspillerdelen og kan rapportere om ting vi allerede vet og flere nyheter. Modusene vil som kjent støtte 16 spillere, da med unntak av samarbeidsmodusen (her er det maks fire spillere). Alle spillere rangeres på en skala fra 0-10. Jo mer penger du plukker opp i flerspiller, jo høyere blir du rangert.

Den som er vert for spillene kan endre på en rekke ulike innstillinger. Slik som hvor kampene skal finne sted (hele byen, bydel eller en liten del av bydelen), hvilke våpen som skal brukes, når på dagen kampen skal finne sted, væreforhold, bruk av autosikte, politiets rolle og tilstedeværelse av ikkespillende figurer.

Her er litt mer informasjon om de viktigste modusene:

«Team Deathmatch»

En klassiker gjort på GTA-måten. Her er hele byen din og du kan gjøre hva du vil. Lagene kan settes sammen helt valgfritt. Hvilke våpen som kan plukkes opp bestemmes av verten. Laget med flest penger når tiden er ute vinner.

«GTA Race»

Verten velger hvilke kjøretøy man kan bruke, så er det full pinne. Her kjører man runder i byen i en tidsbegrenset periode. Det finnes sjekkpunkter, men hvordan du kommer dit er opp til deg – ikke ulikt Burnout Paradise. Også her er det våpen, slik som raketter på bilene.

«Cops N Crooks»

Her møtes to lag med veldig ulike målsetninger. Politilaget ser skurkene på sin radar, mens skurkene bare kan se punktet der de kan slippe unna. Dermed blir det en hektisk kamp mellom katt og mus. Skurkene må få bossen sin i sikkerhet, mens politiet skal gjøre alt i sin makt for å hindre at dette skjer.

«Hangman's Noose»

Samarbeidsmodus for opptil fire spillere. Denne består av flere korte, historiedrevne oppdrag. Her må du få bossen din i sikkerhet i live, ikke helt ulikt det som skjer i overnevnte modus.

Grand Theft Auto IV slippes til Xbox 360 og PlayStation 3 29. april.

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto IV

Siste fra forsiden