Slik fungerer ferdighetssystemet i Fallout 76

Bruker nytt «kortsystem».

Bethesda

På QuakeCon-konferansen i helgen inntok representanter fra Bethesda scenen for å fortelle mer om deres kommende nettspill Fallout 76. Seansen, som ble direktesendt på nett, handlet denne gangen om figurbygging og ferdighetssystemet i spillet.

Fallout 76 benytter det samme SPECIAL-egenskapssystemet man kjenner fra tidligere Fallout-spill, men i dette spillet er det hele organisert litt annerledes i form av et kort-system.

Når figuren går opp i nivå velger man en egenskap man ønsker å forbedre, for eksempel «strength», og deretter velger man en ferdighet i form av et kort som man utstyrer spillfiguren med. Kortene koster poeng som er fordelt på de ulike Special-egenskapene.

Bethesda

Lar deg kombinere kort

Om man velger det samme ferdighetskortet igjen senere kan man kombinere dette med ferdighetskortet man allerede har, noe som gir en mer potent utgave av den bestemte ferdigheten – men dette sterkere kortet koster også mer poeng å bruke.

Etter hvert som man kommer høyere opp i nivå låses flere ferdighetskort opp, og man velger selv hvilke kort man vil utstyre figuren med basert på hvor mange poeng man har samlet.

Ellers finnes det hele kortstokker med ferdighetskort som man får tilgang til ved bestemte nivåintervaller, og disse kortstokkene inneholder et antall vilkårlige kort som skal legge til rette for mer eksperimentering i hvordan man bygger figuren.

Hele QuakeCon-presentasjonen kan du se i videoen under.

Les også: Her rundes alle Fallout-spillene på 90 minutter »

Siste fra forsiden