Fallout

Spillere flokker tilbake til Fallout-spillene

TV-serien sørger for fornyet popularitet.

Bethesda

TLDR

  • Etter lanseringen av TV-serien basert på Bethesdas postapokalyptiske univers, har Fallout-spillene opplevd fornyet popularitet.
  • Fallout 76 satt ny rekord for samtidige Steam-spillere søndag kveld, mens over 83 000 spillere var innom Fallout 4.
  • TV-serien, produsert av Amazon, har mottatt positive anmeldelser og har allerede fått grønt lys for en oppfølgingssesong.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Da Netflix lanserte sin The Witcher-serie tilbake i 2019, ble haugevis av fans inspirert til å spille spillene. Nå har fenomenet slått til igjen – denne gangen for Fallout.

Siden TV-serien basert på Bethesdas postapokalyptiske univers hadde premiere forrige uke, har spillene opplevd fornyet popularitet. Flere av dem har mangedoblet antallet samtidige spillere, med blant annet en ny Steam-rekord for Fallout 76.

Ifølge Steam DB var Fallout 76 oppe i 39 455 spillere søndag kveld. Det er 7000 mer enn hva det nettbaserte spillet oppnådde rett etter lanseringen for fire år siden.

TV-serien basert på Fallout har ført til fornyet popularitet for Bethesdas postapokalyptiske spillunivers.
Amazon

Ikke helt uventet er det Fallout 4 flest spillere har kastet seg over. Hele 83 491 spillere var inne samtidig på søndag. Fallout: New Vegas hadde også en aktiv helg, med en topp på 19 505 samtidige spillere. Fallout, Fallout 2 og Fallout 3 kom alle opp på et firesifret antall spillere.

TV-serien produsert av Amazon har med andre ord gitt mersmak. Vår anmelder lot seg imponere, og beskrev Fallout som «tørrvittig og actionfylt western-kaos som underholder fra start til slutt».

En oppfølgingssesong ble bekreftet allerede før premieren 11. april, men når den kommer vet vi foreløpig ingen ting om.

LES OGSÅ: Bethesda foreløpig ikke interessert i å lage flere TV-serier av spillene sine »

Siste fra forsiden