PlayStation 5 - bakoverkompatibilitet

Slik fungerer PlayStation 4-spill på PlayStation 5

Sony har avslørt nye detaljer om bakoverkompatibilitets­funksjonen.

Sony Interactive Entertainment

Spillere som kjøper seg en PlayStation 5, når den lanseres 19. november, får også muligheten til å spille PlayStation 4-spill. Sony kunngjorde bakoverkompatibilitetsfunksjonen tidligere i år, og nå har vi fått vite akkurat hvordan den skal fungere.

Game Boost

PlayStation 4-plater sklir rett inn i PlayStation 5-versjonen med diskdrev. Den heldigitale versjonen krever at du laster ned PlayStation 4-spill via PlayStation-butikken.
Sony

den offisielle PlayStation-bloggen forklarer Sonys Hideaki Nishino at PlayStation 4-spill vil benytte seg av en funksjon kalt Game Boost på PlayStation 5. Som navnet antyder gir funksjonen et løft til de eldre spillene. Hva slags løft kommer an på spillet, men Sony melder om muligheter for ulåst bildefrekvens og oppløsning opptil 4K.

99 prosent av de over 4000 spillene som er lansert for PlayStation 4 vil fungere på PlayStation 5. De gamle spillene kan kjøpes og lastes ned direkte via PlayStation Store, og har du PlayStation 5-versjonen med diskdrev kan du bare sette inn spilldisken i maskinen.

Ved å logge deg inn med PlayStation-kontoen din vil du i tillegg få automatisk tilgang på alt PlayStation 4-innholdet du allerede eier digitalt. For utvalgte spill kan man også få med seg lagringsfiler og fremdrift til PlayStation 5, men som Sony forteller er det utvikleren selv som må legge til rette for dette.

VR er med

VR-utstyret til PlayStation 4 blir med videre.
Sony Interactive Entertainment

Videre forteller Nishino at PlayStation VR-spill også er med på lasset. Disse spilles med VR-utstyret som opprinnelig ble sluppet for PlayStation 4, altså brillene, PS Camera, PlayStation Move-kontrollere og DualShock 4-kontrolleren.

PlayStation 5 inkluderer full støtte for forgjengerens kontroller – så sant man holder seg til PlayStation 4-innhold. Den nye DualSense-kontrolleren kan også brukes for bakoverkompatibilitet, men Sony påpeker at ting fungerer best når man bruker PlayStation 4-kontroller for PlayStation 4-spill.

Er du interessert i å vite mer, eller å se listen over de (foreløpig) ti spillene som ikke støtter bakoverkompatibilitet, kan du se gjennom informasjonsdrysset på PlayStations nettsider. Her forklarer utvikleren blant annet akkurat hvordan man overfører lagringsfiler mellom konsollene eller oppgraderer utvalgte PlayStation 4-spill til PlayStation 5-utgave.

PlayStation-butikken skal visstnok gjennomgå store endringer.
Lekket dokument hevder at eldre spill blir litt vanskeligere å få tak i »

Siste fra forsiden