Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Slik ser det ut når anime og fotball blir dataspill

Kan Captain Tsubasa vippe FIFA av tronen?

Har du noensinne lurt på hvordan det ville sett ut hvis FIFA var en anime? Nå trenger du ikke lure lenger, for tirsdag trakk Bandai Namco sløret av Captain Tsubasa: Rise of New Champions, et fotballspill inspirert av klassiske japanske tegneserier.

Dette innebærer ikke bare at spillet har en herlig animert stil, men at det i tillegg skjer litt av hvert ute på banen. Den actionfylte annonseringstraileren (som du kan se over) inneholder blant annet stiliserte supertaklinger, bokstavelig talt skyhøye hodedueller og påkalling av åndelige dyrekompanjonger som ser ut til å hjelpe hovedpersonene med å «skru'n» som Beckham.

Anime + fotball = sant.
Bandai Namco

Utviklerne lover en rekke moduser, deriblant en typisk historiemodus, lokal flerspiller og kamper over internett.

Årelang spillserie

Undertegnede da han så traileren til spillet for første gang.
Bandai Namco

Du er tilgitt hvis dette er første gang du har hørt om Captain Tsubasa, men dette nye spillet er faktisk bare ett av mange i en lang, lang rekke spill basert på en manga fra så tidlig som 1981.

Manga og anime som skrur til og leverer merkelige tolkninger av alminnelige idretter er relativt vanlig kost i Japan – her blir alt fra bordtennis og volleyball til boksing og kunstløp animert til allmenn forlystelse. Captain Tsubasa er en av disse – bare en skikkelig, skikkelig gammel variant.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions har planlagt lansering på Nintendo Switch, PlayStation 4 og Windows en gang i 2020.

Siste fra forsiden