PlayStation 5 - skrudd fra hverandre

Slik ser en PlayStation 5 ut på innsiden

Sony tar konsollen fra hverandre, bit for bit.

Selv om det er over en måned igjen til PlayStation 5 slippes på markedet, kommer det små nye infodrypp nesten daglig. Nå har Sony sluppet en video der vi skrur konsollen fra hverandre for å vis hva – og hvordan – konsollen er på innsiden.

Det er sjefsingeniør Yasuhiro Ootori som sitter bak skrujernet, og som blant annet viser hvor man kan sette inn en ekstra SSD for å utvide konsollens lagringsplass. Som vi vet fra før av er det NVMe M.2-disker som blir formatet, og det virker rimelig enkelt å kneppe inn en ekstra rakker for å få plass til flere spill.

LES OGSÅ: Rykte: PlayStation 5 lar deg bruke 664 GB av den totale lagringsplassen »

Av annet kan vi nevne at kjøleviften måler 120 millimeter, og at den trekker inn luft fra begge sidene av konsollen. De bruker også en varmeavledningsløsning med flytende metall som det skal ha tatt to år å utvikle. Det påstås også at maskinens «heat sink» ellers skal fungere like godt som et «vapor chamber» på grunn av utforming og luftflyt.

Selve videoen er på japansk, men det er mulig å skru på engelske undertekster for oss som ikke er så godt vant med Nihongo.

PlayStation 5 slippes 19. november i år i to utgaver: en med optisk drev, og en uten. Konsollen som strippes ned i videoen er en av de med diskdrev.

LES OGSÅ: Forhåndsbestilte, men får ikke PlayStation 5 før godt inn i 2021 »

Siste fra forsiden