Mer retroaction med Mega Man

Slik spill skal være

Capcoms aldrende spillhelt vender tilbake i Mega Man 10.

Japanske Capcom har en lang historie med utmerkede actionspill bak seg, og flere av disse finner vi i Mega Man-serien. Den lille blå roboten har bekjempet ondskap i over 22 år, og i fjor dukket han opp i retrospillet Mega Man 9. Her fikk vi grafikken og vanskelighetsgraden til de gamle NES-spillene uten nymotens tjas og mas.

Bildene er fra Mega Man 9

Konseptet ble så godt mottatt at det nå jobbes med en oppfølger. Nettsidene til Nintendo Power melder at Mega Man 10 er på vei, med åtte nye robotsjefer å knuse og tre ulike spillfigurer. Bortsett fra Mega Man selv får vi et gjensyn med Proto Man, samt en tredje figur som ikke er offentliggjort.

Den klassiske Mega Man-strukturen er intakt. Du velger mellom åtte forskjellige nivåer, og hver av disse voktes av en sjef som må tas av dage. Seier belønnes med tilgang på vedkommendes våpen. En av de andre sjefene er ekstra sårbar for nettopp det våpenet, så målet er å finne den rette rekkefølge å takle sjefene. Når alle åtte er beseiret åpnes en serie sluttbrett, som må overkommes for å vinne spillet.

I Mega Man 10 får vi blant annet skyte oss gjennom innsiden av en datamaskin og et godt, gammeldags lavabrett. Capcom har foreløpig kun avduket en av spillets sjefer, men denne er til gjengjeld en av de særeste hittil. Vi får nemlig bryne oss på Sheep Man.

Mega Man 10 slippes på WiiWare en gang i 2010. Forgjengeren dukket opp på PlayStation 3 og Xbox 360, så dette er neppe konsolleksklusivt.

Siste fra forsiden