Slik spiller du i turneringene

Følg disse enkle tipsene, så slipper du å ryke ut på loddtrekning.

Denne guiden tar for seg hvordan du deltar i en turnering på Gamer's Paradise. Her får du tips som gjør det enklere å komme i kontakt med motstandere, rapportere resultater og melde fra om juks.

Hvor finner jeg reglene?

For alle turneringer på Gamer's Paradise gjelder reglene på denne siden.

Ellers er det spesifikke regler for hvert spill det holdes turnering i. Disse er listet opp under de globale reglene på regelsiden. Det aktuelle regelsettet er også lenket til fra turneringssiden.

Hvor ser jeg hvem jeg skal spille mot?

I toppmenyen står det alltid hvor mange kamper du har igjen å spille.

Antall uspilte kamper vil alltid vises oppe i brukerstripen under toppmenyen. Ved å gå inn på den lenken kommer du til en side som gir deg oversikt over alle kampene du skal spille.

På turneringssiden får du oversikt over alle kampene.

På turneringssiden vises en oversikt over alle kampene for hver runde. Du kan gå til hver enkelt kampside ved å trykke på resultatet ved siden av spillernavnene.

På kampsiden kan du enkelt komme i kontakt med motstanderen din.

Hvordan kommer jeg i kontakt med motstanderen min?

Det er flere måter du kan komme i kontakt med motstanderen din på. Det enkleste er hvis vedkommende har fylt ut riktig kontaktinfo på profilen sin. Dette kan være brukernavn på PlayStation Network, Xbox Live, Steam eller det som måtte være aktuelt for spillet dere skal spille. Sørg for at du selv har fylt ut dette, så er blir det enkelt for alle andre å komme i kontakt med deg.

Klikk her for å redigere profilen din

Hvis dette ikke er fylt ut, kan du legge igjen en kommentar på kampsiden. Skriv så detaljert som mulig hvordan han kan komme i kontakt med deg og når du har mulighet til å spille.

Les også
Kaotisk etter at IEM plutselig innførte 18-årsgrense for å delta i PUBG-kvalifisering

Det lønner seg også å være tilstede på IRC-kanalen #gamersparadise på QuakeNet. Der kommer det fortløpende informasjon om turneringen, og det kan være en fin måte å få kontakt med motstanderen på.

Husk: Det lønner seg å være tidlig ute med å ta kontakt.

Hvordan rapporterer jeg inn resultater?

På kampsiden kan begge de aktuelle spillerne, eller lagledere dersom det er en lagturnering, rapportere inn resultater ved å gå inn på «Rapporter kampresultat»-fanen.

Når den første spilleren han rapportert inn resultatet, blir det automatisk godkjent hvis motspilleren bekrefter det. Hvis motspilleren ikke gir lyd fra seg godkjennes resultatet av administratorene når tidsfristen for å spille kampen er utløpt.

Gå inn og rapporter resultatet selv om du taper. Det gjør at vi får verifisert det mye tidligere slik at ventetiden reduseres for de andre deltakerne.

Slik rapporterer du inn resultater.

Motspilleren min møtte ikke opp

Hvis motspilleren din ikke gir lyd fra seg eller møter opp innen tidsfristen, vinner du kampen på walkover. Hvis han ikke har oppgitt noe info om hvordan du kan komme i kontakt med ham, gjør du lurt i å skrive en kommentar på kampsiden, slik at han kan se den ved anledning. Da blir det også tydelig for administratorene at du har forsøkt å komme i kontakt.

Meld fra i god tid dersom det ser ut til at motstanderen ikke møter opp. Dette kan du rapportere inn på «Rapporter motstander»-fanen på kampsiden

Husk at du er selv ansvarlig for å kontakte motspilleren din, så gjør det du kan for å få kontakt med ham.

Slik rapporterer du motstanderen din.

Motstanderen min jukser, hvordan rapporterer jeg?

På kampsiden er det en egen fane for å rapportere motspilleren din. Der skriver du inn hva det gjelder i emnefeltet, og forklarer problemet så godt som mulig under. Administratorene vil da se denne rapporten, og svare deg så fort de kan.

Viktig: Ta alltid skjermbilde av resultatet. Dersom begge parter hevder at de har vunnet, men ingen har bevis i form av skjermbilder eller videoopptak, foretas det en loddtrekning for å avgjøre hvem som vinner kampen.

Skjermbilder kan lastes opp fra kampsiden

I noen turneringer er opptak av kampen påkrevd. Dette vil da være opplyst om i reglene.

Nyttige lenker

Siste fra forsiden