King of Nordic: Overwatch Challenge

Slik spilles sluttspillet i King of Nordic

To norske lag er med.

Jonas Navarsete er kaptein for Epiphany Bolt. Her under Gigacon 2016 som Nordic Alpha.
Eivind Von Døhlen / Gamer.no

Fredag kveld begynner sluttspillet i King of Nordic: Overwatch Cup, og to norske lag deltar i kvartfinalene. Epiphany Bolt, som inntil nylig het Nordic Alpha, er første norske lag ut, og skal møte MisfitsGG klokken 17:00. Gamer.no har hatt et samarbeid med ESEN for de norske kvalifiseringene.

SLIK FUNGERTE KING OF NORDIC: OVERWATCH CUP

Vis mer

Fire nasjonale kvalifiseringer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vinnerne i hver nasjonale kvalifiseringer representerte sine nasjoner i en ukentlig TV-sendt turnering; King of Nordic: Overwatch Cup. Vinnerlagene her sikret seg en plass til sluttspillet.

Sluttspillet består av de fire ukentlige vinnerlagene og fire inviterte, profesjonelle Overwatch-lag. Her kjemper lagene om over 40 000 kroner i premiepotten.

Møter topplag

MisfitsGG er ranket som Europas beste Overwatch-lag, ifølge nettstedet Gosugamers, og Epiphany Bolt anser seg selv som underdogs selv om de nylig vant Overwatch-turneringen på Gigacon, og praktisk talt er klare for opprykk til toppdivisjonen i Telenorligaen.

– Vi kommer til å behandle det som en treningskamp, det vil si at vi alle tar opp kampen og analyserer i etterkant hva vi kunne vært flinkere på. Sjansen for å slå MisfitsGG er minimal, men det er alltid gøy å være underdogs, for da kan vi gjøre så godt vi kan uten at det ligger noe forventningspress på oss, sier kaptein på Epiphany Bolt, Jonas Navarsete.

Riddle stiller lag

Riddle skal ut mot Europas femte beste lag, Ninjas With Attitude, klokken 19:15 om alt går etter planen. Det har hersket stor usikkerhet rundt Riddle, som torsdag bare hadde én spiller på Overwatch-laget sitt. Tre av spillerne på Riddle forlot laget til fordel for Epiphany Bolt nylig.

PREMIEFORDELING

Vis mer

1. plass: 33 000 kroner
2. plass: 6 000 kroner
3. plass: 2 000 kroner

Lykken ser imidlertid ut til å snu for Riddle. Eneste gjenværende Riddle-spiller i går, Eskil Mogstad, har på bare et døgn samlet fem nye lagkamerater, og stiller mannsterke i kampen mot Ninjas With Attitude i morgen.

– Riddle har hatt en del motgang de siste to ukene men, vi er på vei mot en fast lagoppstilling nå. Jeg har funnet fem solide spillere sammen med hjelp fra tidligere lagkamerater og de nye virker veldig lovende. Vi skal øve hardt i kveld, sier Mogstad til Gamer.no torsdag kveld.

Det norske laget fikk plassen etter at et finsk lag trakk seg fra turneringen. Mogstad erkjenner at morgendagens kamp nok blir i tøffeste laget for hans helt nykomponerte mannskap.

– Vi er nok «underdogs» og ser for meg at det blir en overbevisende seier fra Ninjas With Attitude. Vinner vi, går det i historiebøkene, sier Mogstad.

Han er imidlertid selvsikker når det gjelder fortsettelsen av Telenorligaen.

– Resten av sesongen i Telenorligaen blir vanskelig å spå akkurat nå men, jeg er ganske sikker på at vi kommer topp tre denne sesongen.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Riddle ligger forøvrig i skrivende stund på en delt andreplass i førstedivisjon i Telenorligaen.

Slik spilles de fire kvartfinalene i King of Nordic:

Kvartfinale 1 : MisfitsGG mot piphany Bolt: 17:00
Kvartfinale 2 : GamersOrigin mot Fragsters : 17:45
Kvartfinale 3: Ninjas in Pyjamas mot Melty : 18:30
Kvartfinale 4: Ninjas With Attitude mot Riddle: 19:15

Semifinaler og finaler spilles fortløpende utover kvelden.

Kampene kan sees på King of Nordics Twitch-kanal.

Siste fra forsiden