Feature

Telenorligaen Høsten 2017 - League of Legends

Slik tror vi høstsesongen av League of Legends utarter seg

Høstens sesong er preget av nye spillere, unge talenter og gamle ringrever. Vi har vurdert alle lagene opp mot hverandre.

I vårens sesong gikk Riddle av med seieren.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM HØSTSESONGEN 2017:

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Søndag kveld er norsk League of Legends tilbake på menyen, når høstens sesong av Telenorligaen settes i gang. Hele ti lag skal gjennom ni serierunder kjempe seg til en plass i det gjeve sluttspillet, hvor Norges beste League of Legends-lag skal kåres. Fire lag går til sluttspillet, to rykker direkte ned, mens laget som havner på 8. plass må ut i kvalifiseringskamp mot nummer tre i 2. divisjon.

Sesongoppkjøringen har vært preget av overganger og satsing på oppkommende talent, så dersom du ikke har holdt deg oppdatert på den norske League of Legends-scenen i sommer, finner du alt av oppdatert informasjon i denne artikkelen.

Oppgjøret mellom Riddle og Pentafoil i første runde er høstsesongens første TV-kamp. Den kan du se direkte på TV 2 Sumo førstkommende søndag klokken 18:00.

Nederst i artikkelen kommer undertegnede, tidligere manager i nDurance, BX3 og Nordic Warthogs, Ole-Andreas «Kami» Skår, samt tidligere Na'Vi-trener Kristoffer Utama Odland, forsøke å spå utfallet av tabellen.

Nedrykkstruede lag (10. - 8. plass)

Quantum: Sulten stall, men trøblete oppstart.

Espen «Espen5b» Drange Jensen (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Lorenzo «Poro in box» Kertopawiro (Mid)
Luis «Muyuu» De Oliveira (Marksman)*
Maguns «Maknooze» Knutsen (Marksman)
Magnus «Loco64» Lindstrøm (Support)*
* Innbyttere i første serierunde

Per dags dato har Quantum ingen fast Support-spiller. Lagets manager, Magnus «Loco64» Lindstrøm stiller som innbytter i serieåpningen, i likhet med tyske Luis «Muyuu» De Oliveira. Laget er nylig rykket opp til førstedivisjon, og møtet med Telenorligaens toppnivå kan fort bli tøft for den sultne stallen, spesielt med tanke på at to av lagets faste spillere ikke er med fra start. Suksessfaktoren for å overleve i førstedivisjon for Quantum blir nok å ta poeng mot de antatt svakeste lagene, og legge fra seg all respekt mot topplagene.

Toppen: Kan folkehøgskolesatsingen utfordre ligaens topplag?

Trym «The Tryminator» Jalling er i spissen av folkehøgskolesatsingen Toppen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sander «Môrdred» Algrøy (Top)
Bendik «Metanon» Alvik (Jungle)
Trym «The Tryminator» Jalling (Mid)
Andreas «Sulten» Leikvik (Marksman)
Ronny «H3lioz» Lie (Support)

Vefsn Folkehøgskole, eller populært kalt Toppen, stiller med en spennende satsing i høstens sesong. Stallen er ikke den høyest rangerte på individuelt nivå, men samspill kan gå en lang vei. Det blir spennende å se hvordan laget måler seg opp mot høyt rangerte spillere hos topplagene, og om de klarer å spille som et lag når motstanderne blir tøffe. Laget har all forutsetning for å kunne få lagt ned mangfoldige timer med trening sammen, og det kan vise seg å være redningen fra nedrykk for folkehøgskolesatsingen.

Pentafoil: Urutinert stall med store ambisjoner.

Les også
– Ingen tvil om at Nordavind tjener på et nett-sluttspill

Andreas «Banderas09» Barril (Top)
Daniel «Deacon» Karlsson (Jungle)
Dennis «Lundcrantz» Lundcrantz (Mid)
Alexander «Floopz» Petterson (Marksman)
Stian «Klevesjokk» Kleveland (Support)

Pentafoil stiller med en noe ukjent stall, foruten om Jungle-spiller Daniel «Deacon» Karlsson som var en del av BX3 i foregående sesong. Laget har satset på en blanding av nykommere og unge talenter, og har selv ambisjoner om å ta Telenorligaen med storm. Med Karlsson som eneste spiller med erfaring fra førstedivisjon, kan det dog bli et hardt møte med førstedivisjon for den urutinerte stallen.

Utfordrere (7. - 5. plass)

Ares: Blandet stall, med et dansk ess i ermet.

Chris «Criiix» Gyldenås under Dreamhack Winter 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Syver «D4rkZelda» Natvik (Top)
Chris «Criiix» Gyldenås (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Daniel «Wendelbo» Wendelbo (Marksman)
Kristine «Hon1» Hauge Thomassen (Support)

Ares stiller med en spennende stall, som kan overraske flere lag. Top Lane-spiller Syver «D4rkZelda» Natvik har blant annet vært med på å vinne BYOC-turneringen på Dreamhack i 2016, og Mid Lane-spiller Andreas «Yupwulf» Brustad ble dratt fram som en imponerende spiller under vårens sesong. Laget har dessuten et ess i ermet - deres danske Marksman-spiller, Daniel «Wendelbo» Wendelbo. Til tross for å være Support-spiller til vanlig, er det ikke umulig at den høyt rangerte spilleren kan imponere fra Marksman-rollen. Kombinasjonen av talent og erfaring i laget gjør at de har god sjans til å holde seg rundt midten av tabellen, og kan på en god dag utfordre topplagene.

Vanir: Et lag bygget på samspill.

Jungle-spiller Jakob William «Jubel» Andresen under Digitality X 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Erlend «DragonShrek» Nesheim Steinnes (Top)
Jakob William «Jubel» Andresen (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Leon «Riziki» Keddeinis (Marksman)
Sondre «Smuff» Strømholm Granheim (Support)

En av høstens nykommere er Vanir, tidligere kjent som Celestial Youth. Laget har, under ledelse av Jungle-veteranen Jakob William «Jubel» Andresen spilt seg opp til førstedivisjon. Nivået i Telenorligaens toppnivå kommer nok ikke som et sjokk på Vanir-stallen, i og med at laget har hatt mulighet til å trene mot Celestials hovedlag gjennom hele vårsesongen. Likevel blir nok møtet med ligaens topplag noe tøft, og Vanir blir antakeligvis nødt til å lene seg på sitt innarbeidete samspill, for å sikre seg en plass i midtsjiktet av tabellen, og eventuelt være med på kampen om en plass i sluttspillet.

Nyx: Nyopprykningen klare for å bite fra seg i toppligaen.

Cem «Salty Melon» Soyer på Digitality X 2017.
Nicolai Solbakk Willumsen/Gamer.no

Benjamin «sirquacksal0t» Peattie (Top)
Ryan «RnS» Scotcher (Jungle)
Alexander «HawhawNeverlucky» Fedde (Mid)
Kevin «Slomklow» Nguyen (Marksman)
Cem «Salty Melon» Soyer (Support)

Nyx er nok et nyopprykket lag, som har hentet inn et par forsterkninger fra sin tid i andredivisjon. Stallen består stort sett av ukjente fjes, og har mye å bevise i høstens sesong. Under årets Digitality X spilte laget seg til en andreplass, og ble til og med dratt frem som en potensiell kandidat til Telenorligaens sluttspill av Fact-spiller Joachim «Accziz» Torsvik. Dog skal det sies at Digitality X var preget av labert oppmøte fra forhåndsfavoritter, så Nyx-spillerne har til gode å måle seg mot alle topplagene i Telenorligaen.

Toppsjiktet (4. - 1. plass)

Riddle: Regjerende seriemester, ny spillerstall.

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skrude (Jungle)
Pål William «Brosjan» Oyewumi (Mid)
Felix «Laatch» Melin (Marksman)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Til tross for en overbevisende seier i vårens sesong av Telenorligaen, kunne Riddle for kort tid siden annonsere en splitter ny spillerstall. Det er ingenting å utsette på engasjement og tro på egen spillerstall fra Riddle-ledelsen. Likevel er det vanskelig å tro at veien til sluttspillsfinale blir like enkel i år som i fjor, med en spillerstall som ved første øyekast kan se ut som en nedgradering. Det skal likevel nevnes at spillerstallen er plukket ut av trenerduoen Torbjørn Berg og Bjørn-Vegar Hansen, og dermed er det all grunn til å tro at Riddle-spillerne kommer til å kjempe i det øvre sjiktet av tabellen.

Celestial: Ringrever uten serietittel.

Dennis «Denden» Bui får muligheten til å ta med seg ringrevene i Celestial Gaming til høstens sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (Marksman)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Ringrevene i Celestial-stallen har et tonn av erfaring fra spill på toppnivå i Norge, og spilte seg til sluttspillsplass i foregående sesong. Årets spillerstall holder et høyt individuelt nivå, og de fleste av spillerne har spilt mangfoldige timer sammen, så samspill og stemning innad i laget bør ikke by på problemer. Hvorvidt Celestial har det som skal til for å slå de andre topplagene vil tiden vise, men med en liga preget av nye fjes og nye lag, er et sluttspill uten ligaens ringrever nesten utenkelig.

nDurance: Store navn, men hvordan er samspillet?

Mye hviler på skuldrene til Mid Lane-spiller Adam «Lider» Ilyasov
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Gabriël «Bwipo» Rau (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Pontus «Vardags» Dahlblom (Marksman)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Ett av lyspunktene i høstens sesong må være den nysignerte stallen til nDurance. Det individuelle nivået er skyhøyt, og flere av lagets spillere kommer nok til å konkurrere om å være ligaens beste i sine respektive roller. Foruten om de norske spillerne, som gang etter gang har bevist sine ferdigheter, er det verdt å trekke frem lagets svenske Marksman-spiller Pontus «Vardags» Dahlblom, som tidligere har spilt for storklubber som Unicorns of Love og SK Gaming, og nå nylig i spanske KIYF Logitech. Det eneste spørsmålstegnet man kan sette ved nDurance-laget er hvorvidt samspillet kommer til å fungere eller ei. Dersom det er på plass, vil vi nok se et dominerende nDurance-lag utover høsten.

Fact Revolution: Selvskrevne sluttspillsdeltakere, men holder det til serietittel?

Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen har med seg et stjernespekket lag inn i høstens sesong
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (Marksman)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Fact Revolution er nok et lag fylt opp av kjente fjes i norsk sammenheng. Spillerne har i likhet med nDurance-spillerne et høyt individuelt nivå, og fire av fem lagmedlemmer spilte store deler av vårsesongen sammen, under Sprutnoobs Gaming. Ved å bytte ut sin tidligere engelske Support-spiller med norske Joachim «Accziz» Torsvik, og samtidig hente inn Mid Lane-spiller Sondre «Tivity» Afdal, er grunnlaget for en god sesong allerede lagt. Det hersker ingen tvil om at Fact-laget bør kunne spille seg til en plass i sluttspillet, men om det holder til en serietittel avhenger av hvor godt de klarer å spille sammen mot de andre topplagene i ligaen.

Slik tror vi tabellen kommer til å se ut etter endt seriespill

Spådom av:Brage VasseljenOle-Andreas «Kami» SkårKristoffer Utama Odland
1.FactFactnDurance
2.nDurancenDuranceFact
3.CelestialCelestial Riddle
4.RiddleRiddle Celestial
5.NyxNyx Nyx
6.VanirPentafoil Vanir
7.AresVanir Ares
8.PentafoilAres Pentafoil
9.QuantumQuantum Quantum
10.ToppenToppen Toppen

* Sluttspill / * Kvalifiseringsrunde / * Nedrykk

Siste fra forsiden