Feature

Telenorligaen Høsten 2017 – Counter-Strike: GO

Slik tror vi høstsesongen i Counter-Strike: GO ender

Vi har vurdert alle de ti førstedivisjonslagene, og fått med oss ekspert Tommy «TommyM» Monsen på laget.

Nordic Warthogs overrasket alle sammen og slo Temp i finalen i vår.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

Alt du trenger å vite om Telenorligaen »

Mandag kveld skytes ballet i gang, når Telenorligaen returnerer med høstsesongen i Counter-Strike: Global Offensive. Samtlige kamper starter klokken 20:00, og oppgjøret mellom SKAM og BX3 sendes direkte på TV 2 Sumo mandag 28. august.

Sesongen bringer med seg noen endringer. I år er det ti lag i stedet for åtte, noe som betyr at flere lag fra 2. divisjon har rykket opp etter vårsesongen. Dette betyr også at to lag rykker ned ved slutten av sesongen, i stedet for ett som det har vært tidligere, og laget som ender på 8. plass må ut i kvalifiseringskamp. Telenorligaen har også inngått et samarbeid med FACEIT om å ta juksemakere, noe som betyr at hvis man blir utestengt for juks på FACEIT, gjelder også utestengelsen for Telenorligaen.

Tommy «TommyM» Monsen har mange timer bak seg som Counter-Strike-spiller.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Også denne sesongen har det vært enorme mengder lagendringer før sesongstart. Så godt som alle lagene har byttet ut hele eller deler av lagoppstillingen sin fra vårsesongen, noe som gjør det ekstra spennende og vanskelig å spå utfallet av den kommende sesongen.

Hvis du ikke har tatt deg tid til å følge med på hva som har beveget seg i norsk Counter-Strike i sommer, så har vi samlet en oversikt over alle lagoppstillingene som skal kjempe om å bli seriemester på SpillExpo når vinteren nærmer seg.

Vi har også fått med oss selverklært ekspert Tommy «TommyM» Monsen på spådomsleken denne gangen, og han har gitt sin mening om hvert av lagene.

Nederst i artikkelen skal både undertegnede, skribentene Kenneth Gaupseth Johansen og Kristian Fjeld, ekspert Tommy «TommyM» Monsen og kommentator for TV 2 Sumo, Simen «warcl0wn» Aas Henriksen, forsøke å spå utfallet av tabellen.

Nedrykksstriden (10. - 8. plass)

Momentum: En seriemester, fire nykommere.

Christian «kSwitch» Lorange
Henrik «HaugeN» Haugen
Andreas «dem0» Aslaksrud
Joakim «Pushu» Gabrielsen
Femtemann foreløpig ubekreftet

Vinner av vårsesongen i Telenorligaen, Christian «kSwitch» Lorange og hans Momentum kommer til å kjempe i bunnen.
Eivind Von D

Ligaens kanskje mest usikre kort. Seriemester og kaptein, Christian «kSwitch» Lorange, tilfører laget rutine i Telenorligaen, men er det nok til å berge plassen med så mange usikre kort på hånden?

Vi tror det blir en tøff sesong for nykommerne, som kommer til å kjempe i bunn av tabellen hele sesongen gjennom. De kan berge plassen, om de henter de nødvendige poengene i møte med de andre nedrykkskandidatene.

På en god dag kan de sikkert ta poeng fra lagene over dem, men de er avhengig av mange gode dager om dette skal hjelpe laget å berge plassen etter endt sesong.

Monsen har mener dette om Momentum:

– Et lag uten noen individuelle spillere som skiller seg ut i mine øyne. Deres håp er at «kSwitch» sin rutine og lederegenskaper kan dra dem.

Celestial Gaming: Hva er det som skjer?

Jørgen André «FHORZE» Pettersen
Erlend «Sercios» Holmstad
Peder «croaton» Holtermann
Daniel «zykes» Jensen
Rolf «serix» Gustavsen

Jørgen André «FHORZE» Pettersen er Celestial Gamings nyeste lagkaptein.
Privat

Like før sesongstart tok Gamer.no kontakt med spillerne fra vårsesongens lag, som deltok i sluttspillet. De visste ikke hva som skjedde, og vipps så var laget byttet ut med nye spillere. Mange relativt ukjente blad preger lagoppstillingen, og vi spør oss egentlig hva grunnen til byttet var. I vårsesongen fikk ikke den gamle gjengen til mange gode resultat, men de var nære i flere kamper.

Nå starter de på nytt, og det med få kjente navn. Vi tror det blir veldig tøft for Celestial denne sesongen, og ser for oss en tøff nedrykkskamp, som til slutt godt kan ende opp i et direkte nedrykk til 2. divisjon.

Monsen har følgende å si om Celestial Gaming:

– Celestial kommer til å ligge i bunnen og kjempe om å unngå nedrykk. Håpet deres er at noen enkeltspillere virkelig har dagen og bidrar til noen overraskelser.

Acapella: Lånt plass, men bedre enn hva man kunne forventet?

Kristian «kriz» Sandvær
Mikal «enix» Øiestad
Sindre «Grande» Grande Bakken
Arseny «zirken» Lysenko
Alex «avm» von Malmborg

Sindre «Grande» Grande Bakken var med å vinne Telenorligaen i vår. Nå spiller han for Acapella.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Enda et lag som fikk en overraskende endring like før sesongstart. Laget hadde egentlig navnet Ruination, men plassen ble lånt bort til andre spillere. Her har du en miks av godt kjente spillere i det norske miljøet, samt et par svensker.

Laget kan godt være et av de som kjemper om sluttspillplass ved endt sesong, men lagkaptein Sandvær forteller til Gamer.no at de er et helt nykomponert lag, som er nærmere en miks enn et vanlig lag.

Spørsmålet blir hvor mange timer de legger ned i trening før hver runde. Hvis laget går inn for det og satser, er sluttspillplass realistisk.

Monsen mener dette om Acapella:

– Vanskelig og vite hva man får av disse. Har noen stjernespillere i laget, men er nylig startet og jeg er usikker på hvor satsende de blir. Kan kjempe om sluttspillplass om de legger ned timene.

Midt på treet (7. - 5. plass)

Fact Revolution: Spennende lag, med ukjent fransk kort.

Lucas «meth0d» Falkenhaug
Brage «Logicx» Søvik
Stian Rène «SNIPEEY» Maudal
Maxime «maouu» Constant
Håvard «JolietoG» Kristengård

Håvard «JolietoG» Kristengård avbildet på Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Et av de nyopprykkede lagene, som kan skyte godt fra seg på en god dag. Har relativt godt kjente navn i startoppstillingen, som har deltatt må mange turneringer det siste året. Like før sesongstarten hentet de inn en ukjent fransk spiller i Maxime «maouu» Constant.

Ingen av spillerne har nevneverdig erfaring i Telenorligaen, uten at dette nødvendigvis trenger å bety særlig mye for utfallet i en lotto-sesong som denne.

Vi tror Fact Revolution kan være et av lagene som sniker seg inn i sluttspillet, hvis de leverer mot de antatt beste lagene i enkeltkampene mot dem i løpet av sesongen.

Om Fact Revolution, mener Monsen følgende:

– Har mistet stjernespilleren sin, og jeg er usikker på hvor gode resten av spillerne er individuelt. Om de trener jevnt og trutt, tror jeg likevel de unngår å kjempe i bunn.

Tien Len EK: Henter unge talenter og mikser med litt rutine.

Adrian «adrianxd» Isaksen
Christian «Pham» Pham
Genesis «ENVI» Crisostomo Reyes
Khoi «BLU3» Pham
Minh Hoan «minhtwo» Pham

Minh Hoan «minhtwo» Pham og Tien Len returnerer til Telenorligaens øverste divisjon.
Phong Vuoc Tran

Tien Len har ikke deltatt i den øverste divisjonen på en stund, men har fått lånt plassen av Labbedans'Vika. Både «BLU3» og lagkaptein «minhtwo» har tidligere spilt i den øverste divisjonen, og levert gode prestasjoner i flere kamper.

Sammen med den rutinerte duoen har de hentet inn tre unge gutter, på henholdsvis 17 og 18 år. Kaptein Pham forteller at de ønsker å vise frem hva norsk Counter-Strike har å by på, og vil hjelpe ungguttene frem på en scene de mener at de fortjener.

Vi tror Tien Len fort kan være et av lagene som nærmer seg en sluttspillplass, men at de mangler prikken over i-en for å faktisk komme seg inn dit.

Monsen sier følgende om Tien Len:

– Har et greit lag på papiret, men tror de faller igjennom mot topplagene. Tviler på at de er aktuelle til sluttspill, og tviler på at de rykker ned. «BLU3» må være helt King Kong for at disse skal ha sjanse til å nå sluttspillet.

SKAM: Ekstrem rutine, men trener de nok?

Karl William «kalle» Haraldsen
Markus «maak» Karlsen
Michael «m1kkis» Sokki
Tommy «tomzey» Weierød
Håkon «hk0n» Kvande

Karl William «Kalle» Haraldsen avbildet på Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Laget som på papiret har de mest rutinerte spillerne, med lang erfaring i fra en mengde turneringer. Det store spørsmålet rundt dette laget blir nok det samme som med tidligere lignende stjernelag, kommer de til å trene nok?

Hvis de går inn med en mentalitet om at de er best, og ikke trenger å trene like mye som andre lag, kan de nok fort gå på trynet tidlig i sesongen.

Med individuelt sterke spillere kan likevel laget plukke poeng fra samtlige i ligaen, men samspillet må sitte om de skal komme til sluttspillet. Vi tror laget er det som er nærmest sluttspill, men har vanskelig for å se at de når helt gjennom.

Monsen forteller følgende om stjernene i SKAM:

– Mye kvalitet i dette laget, men de kommer til å spille null sammen utenom kampene i Telenorligaen. «tomzey» og «kalle» er blant de fem beste enkeltspillerne i Telenorligaen om de er i form, spørsmålet er om vi får se det? Kan absolutt komme til sluttspill om de legger ned en innsats, og er et lag som kan slå alle på en god dag.

Sluttspillkandidatene

Demise.no: Ny komposisjon, mye rutine.

Kristian «akez» Kornbakk
Snorre «fletch» Granerud
Henrik «neto» Kristengård
Christoffer «hEllberg» Andersen
Kasper «kasper» Løvold

Henrik «neto» Kristengård spiller for Demise i høstsesongen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Et meget sterkt lag på papiret, som har uttrykt ønske om å satse. Har hentet inn spillere med lang erfaring på Telenorligaens øverste nivå.

Les også
– Jeg tror denne runden var mest kritisk for Demise med tanke på sluttspill

På en god dag kan denne femmeren slå hvem som helst i ligaen. Laget er avhengig av at de har flere gode dager, noe vi tror de kommer til å ha i løpet av sesongen. De har sterke individuelle spillere, noe som også kan være med å dra de i land om de har en dårlig dag, mot de antatt dårligere lagene på tabellen.

Vi tror Demise er det laget som kaprer den siste sluttspillplassen når det ordinære seriespillet er ferdigspilt.

Monsen har følgende å si om sin tidligere arbeidsgiver:

– Har uttrykt at de satser, men jeg er ikke overbevist. En talentfull gjeng, men er veldig usikker på hva de kan få til i årets liga. Kommer til å kjempe om en sluttspillplass nesten uansett, og kan plukke bær med topplagene om de gjør de rette grepene.

Temp.no: Kjernen er på plass, krydret med talent.

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «Paint» Fjellum
Henrik «Becker» Becker
Haris «H4RR3» Hadzic

Anders «aNdz» Kjær var skuffet etter finaletapet i vår og ønsker nok å revansjere.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Tidligere vinner av Telenorligaen, og finalist i vårsesongen, Temp.no er tilbake. Før sesongen var det tvil om de kom til å stille med lag, siden lagkaptein Anders «aNdz» Kjær hadde en visitt innom Nordic Warthogs i juni.

Nå er all tvil satt til side, og laget er tilbake nok en gang. Kjernen er på plass, og inn har de hentet to nye spillere som skal være med å krydre hverdagen deres. Henrik «Becker» Becker har tidligere spilt for Norse, og var med på å vinne Telenorligaen med dem.

Haris «H4RR3» Hadzic har vært innom flere lag tidligere, og er et talent som mange har fått opp øynene for. Vi mener dette er en spennende komposisjon av spillere.

Temp vil alltid være med i toppen av Telenorligaen så lenge kaptein Kjær er der, og er nok kanskje det sikreste kortet å spå i sluttspillet før sesongen. Laget er garantert revansjesugne etter finaletapet i vår.

Monsen sier følgende om Temp:

– «aNdz» sine lag kjemper alltid i toppen, og i høst er intet unntak. Disse kommer til sluttspill uansett, spørsmålet er bare hvor godt de gjør det der. «H4RR3» virker lovende, og vi vet hva vi får av «Paint» og «KORN». Om de trener mye, kan de gi BX3 kamp om tronen.

BX3 EK: Satser ungt nok en gang.

Erik Hansen «truth» Dyrnes
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden

Jasmeet «RoSeY» Gill spiller nå for BX3 etter å ha vunnet vårsesongen med Nordic Warthogs.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Hentet like før sesongstart inn Zoctai-laget, som består av to seriemestere. Laget er proppfullt av sterke spillere individuelt, og har deltatt på mange nasjonale og internasjonale turneringer siden starten i mai. Laget har vist sine styrker, men ikke særlig mye fremgang.

Laget seiler opp som favoritt til å vinne høstsesongen, men de får det ikke lett når vi går mot mørkere tider. De er nødt til å trene mye, og spille godt sammen for at det skal fungere.

Når alt kommer til alt, mener vi at BX3 har det laget som vi tror ender opp øverst på tabellen etter endt seriespill. Da er det store spørsmålet, leverer de på scenen under SpillExpo når det virkelig gjelder?

Monsen mener følgende om den eksplosive femmeren:

– Favorittene til å vinne i år, men ikke så soleklar som mange mener. De er sterke, men har til gode å vise noe framgang siden laget ble stiftet. Håper at de tar steget ut i Europa, men er ikke overbevist ennå.

The Gatekeepers: Regjerende seriemester, nye spillere.

Philip «Philip» Løseth
Ole Kristian «Marcelious» Langan
Leif Eirik «zeptyy» Johnsen
Kristian «microvan» Nyborg
Tony «NiTo» Nilsen

Philip «Philip» Løseth og laget hans har signert for The Gatekeepers.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Seriemester i vår, The Gatekeepers, signerte like før sesongstart kontrakt med organisasjonen, og annonserte fire nye spillere. Kun kaptein Philip «Philip» Løseth er igjen fra bragden i vår, og det vil bli en tøff sesong for laget.

Det kreves mange timer sammen for å få den kjemien det gamle laget hadde, men skal vi tro lagkapteinen så har de fått dette lagt til rette av organisasjonen.

Hvis seriemesteren legger ned timene som kreves, og får på plass samspillet, vil de være med å kjempe om en plassering i toppen helt til slutt. Vi tror laget ender opp på en sluttspillplass ved endt sesong.

Monsen er enig, og legger til følgende:

– Et lag med mye individuell kvalitet. Er veldig usikker på lederegenskapene i dette laget, og er redd de skal slite med å unngå spillerbytter i løpet av sesongen. Om de legger ned timene er de hete kandidater til en topplassering.

Slik tror vi tabellen kommer til å se ut etter endt seriespill

Simen «warclOwn» Aas Henriksen sier at å tippe årets sesong blir som å kjøre lottokupong.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Kommentator i TV 2 Sumo, Simen «warcl0wn» Aas Henriksen, sier han ikke helt vet hvordan sesongen ender opp, men kommer likevel med sin egen spådom.

– Det å tippe årets tabell blir litt som å kjøre lottokupong. Ærlig talt har jeg manglende innsikt i noen av spillerne og lagene. I tillegg vet jeg at det er manglende forberedelser fra flere av lagene, noe som kan resultere i overraskende resultater, forteller Henriksen.

Vår egen skribent, Kristian Fjeld, ønsket også å komme med en spådom, selv om sesongen er jevn.

– I mine øyne er det helt klart tre lag som skiller seg ut. Alt annet enn en sluttspillplass vil være katastrofe for dem. Lag med både rutine og gode individuelle spillere trumfer litt over andre kvaliteter man normalt ser etter i et lag, ettersom de fleste lagene virker å ha minimal forberedelse inn mot sesongen. Jeg tror likevel sesongen blir svært jevn, med flere lag som kan slå hverandre, bare dagen er der.

Også skribent Kenneth Gaupseth Johansen vil ha et ord med i laget.

– Å tippe midten av denne tabellen er vanskelig, for det er lite resultater å sammenligne lagene med gjennom sommeren. Om lagene holder seg, uavhengig av treningsmengde, tror jeg tabellen ender slik. SKAM stiller med enorm rutine og erfaring, og vil komme høyt med mindre de går fra hverandre. Tror Fact Revolution kan overraske, men gi dem en sesong til så vil de rangere høyere. Celestial og Momentum vil få det tøft, og rykker direkte ned. Det blir kamp om siste sluttspillplass. Gatekeepers mangler en del erfaring, men jeg tror motivasjonen og treningsmengde er på topp – og kommer forberedt til hver kamp. Derfor kaprer de plassen foran Demise. Folk må gjerne komme mot slutten av sesongen å kalle våre spådommer og tips elendige, men jeg utfordrer alle til å tippe tabellen i kommentarfeltet.

Eksperten selv, Tommy «TommyM» Monsen, sier dette blir en spennende sesong. Han oppfordrer alle til å bruke spådommen som motivasjon, om noen skal være misfornøyde med hvor de har blitt tippet.

– Denne sesongen blir ekstra spennende med tanke på at det nå er utvidet til ti lag. Jeg håper at når vi kommer til sluttspillet så er det fire seriøse lag som trener mye som har kvalifisert seg. Det kommer til å bli en sesong med mange overraskende resultat, og sånn som jeg ser det så er det seks lag som har mulighet til å nå sluttspill. Til alle lag som er spådd lavere enn dere forventet, bruk det som en motivasjon inn mot sesongstart, avslutter Monsen.

Spådom av:Mathias«TommyM»«warclOwn»KristianKenneth
1.Temp.noBX3Temp.noBX3Temp.no
2.BX3Temp.noBX3Temp.no BX3
3.GatekeepersGatekeepers SKAM GatekeepersSKAM
4.DemiseDemiseGatekeepersSKAM Gatekeepers
5.SKAMAcapella DemiseDemiseDemise
6.FactSKAM Acapella Tien Len Tien Len
7.Tien LenTien Len Tien Len FactFact
8.AcapellaFact Fact Acapella Acapella
9.CelestialMomentumCelestialCelestialCelestial
10.MomentumCelestial Momentum Momentum Momentum

* Sluttspill / * Kvalifiseringsrunde / * Nedrykk

Siste fra forsiden