Feature

Telenorligaen Høsten 2017 – Hearthstone

Slik tror vi høstsesongen i Hearthstone blir

Mange overganger, nye spillere og utfordrere preger sesongstarten.

Nicolai Solbakk Willum/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norges største satsing på e-sport, og driftes som et divisjons- og sesongbasert seriespill. Ligaen består av spillene Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League. Det er to sesonger per kalenderår.

KORT OM HØSTSESONGEN 2017:

Igjen står vi foran en ny sesong med Telenorligaen, der nok en gang skal kåres en seriemester i både solo- og lagspill.

Siden sist den norske eliten barket sammen har det kommet over hundre nye kort i utvidelsen «Knights of the Frozen Throne», og flere lag har gjort store forsterkninger. Kort oppsummert er det mye som har endret seg siden forrige sesong og alt ligger til rette for nok en spennende høstsesong i Hearthstone.

Mange overganger

Etter forrige sesongs tredjeplass begynte Riddle sommeren med å vise at de virkelig mener alvor i satsingen sin. 22. juni annonserte de at både Eirik «Diggen» Aarvik og Christian «Devou» Solvang, etter lang tid i The Gatekeepers, hadde byttet klubb.

Kort tid etter fulgte også den tidligere storspilleren og anerkjente analytikeren Stian «Matpakke» Paulsen etter og signerte for Riddle. Selv om Mats «Profix» Guttormsen har forlatt laget i løpet av sommeren, er dette et lag som uansett burde ha mulighet til å hevde seg svært høyt i både Team League og solospill.

Også Pentafoil har brukt sommeren på å oppgradere stallen betraktelig. Etter at Animus la ned satsingen etter vårsesongen, gikk Andreas «Rubin» Rubinstein, Mathias «Mattis» Bjørnsen og Magnus «Treserget» Sheteligtil over til Pentafoil, som nå bør kunne regnes blant utfordrerne til høstens tittel. Det kan fortsatt være nødvendig med en forsterkning eller to om målet skal være å gå hele veien, men det er ingenting å si på bredden i laget.

Slik tror vi Team League kommer til å ende

Årets Team League har alt som skal til for å bli jevnere enn noen gang. Flere lag virker å ha tatt steg nærmere toppen, og flere enn noen gang burde være svært misfornøyd hvis de ikke når sluttspillet. Basert på lagets spillere, bredde i laget og ikke minst erfaring med formatet er dette de fire lagene vi tror ender opp i sluttspillet i Team League.

Robin «NoRage» Sjölund sørget for seier til BX3 på Digitality X.
Nicolai Solbakk Willum/Gamer.no

1. plass: BX3

De regjerende mestrene har ikke hentet inn noen forsterkninger i løpet av sommeren, men virker allikevel bunnsolide. Riktignok virker det som om fjorårsvinneren på Gigacon, Johannes «Epicsaxguy» Husa forsvinner fra laget innen kort tid, men troppen er fremdeles langt i fra tynn.

Med både vårsesongens seriemester Jens «Kolbein» Bratheim og vinneren fra Digitality X Robin «NoRage» Sjölund må et formsterkt BX3 kunne regnes som favoritter før sesongen begynner. Dersom BX3 skulle vinne Team League nok en gang, blir det tredje gang på rad klubben går til topps, noe som ville vært en helt vanvittig prestasjon.

Hearthstone-laget til Riddle under Digitality X.
Mohammed Barzinje
Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

2. plass: Riddle

Riddle har iløpet av 2017 gått fra en relativt tilbakeholden satsing på Hearthstone, til å virkelig være en av landets giganter. Med en rekke sterke signeringer i sommer, har klubben som i forrige sesong nådde semifinale nå en tropp som burde sikte langt høyere. Toppnivået i Riddle er definitivt på nivå med BX3, men bredden av toppspillere ikke fullt så stor.

Mens rivalen uten problemer kan stille med noen av ligaens aller beste spillere hver eneste runde, er Riddle mer avhengig av at de beste spillerne er tilgjengelig til så og si hver kamp. Men når sluttspillet først er igang vil det ikke være mye som skiller de to topplagene, og skulle tittelen til slutt gå til Riddle ville det ikke vært noen stor overraskelse.

3. plass: Pentafoil

Andreas «RubiN» Rubinstein i Pentafoil.
Nicolai Solbakk Willum/Gamer.no

Pentafoil er en klubb som faller litt mellom toppnivået og lagene under. De holder ikke toppnivået til de to klubbene over, men er på gode dager langt bedre enn de fleste andre. Med flere gode signeringer i løpet av sommeren har de sørget for en bredde i troppen, der de hver runde bør kunne stille et fullt respektabelt lag.

Lagets store svakhet er nok mangelen på spillere med erfaring og resultater fra viktige turneringer. Når turneringen drar seg til mot slutten kan kamper fort avgjøres av spillere som har sittet i pressede situasjoner før, og som kan roe ned laget rundt seg. Det skal likevel sies at laget består av flere lovende spillere, og per nå er de nok den beste kandidaten til å utfordre de to storlagene.

4. plass: Oslo Lions

Oslo Lions satser for første gang på Hearthstone, og har iløpet av sommeren hentet hele laget fra E2. Dette er laget det er vanskeligst å plassere før årets sesong, mye fordi de fleste er litt usikre på hvor nivået på spillerne ligger.

Selv om ingen av spillerne på laget har noen store resultater å vise til, er det ikke uvanlig å se flere av dem dypt i turneringer. Sannsynligvis vil mye av Oslo Lions suksess falle på Adrian «SwapmeTV» Walravens og Christoffer «Slitzlol» Olafsen, som av mange regnes som lagets beste spillere.

Usikkert for mange

Selv om dette er de fire de en kan forvente at skal kjempe om tittelen er det flere som fort kan blande seg inn i kampen. Både Air Esport og Ouroboros har mye erfaring i Team League. Samtidig er det fremdeles usikkert om The Gatekeepers i det hele tatt kommer til å stille lag i årets liga. Per dags dato er det bare Damir «Explozive» Nesimi som spiller aktiv for klubben, ettersom store deler av laget dro til Riddle før sesongen. Det ryktes riktignok at forsterkninger kan være på vei, men ingenting er foreløpig sikkert når det gjelder det tidligere storlaget.

Helt nye i 1. divisjon er Bookhouse Boys, etter at de rykket opp fra divisjonen under i vår. Sammen med de to lagene som vil få plass gjennom kvalifisering utgjør de en gruppe lag det er vanskelig å si noe om. Med overraskelsesmoment er det alltid mulig å sjokkere større klubber, men mye skal skje for at sluttspillet kan være innenfor rekkevidde.

Solospill

Er «HunterAce» Norges største talent?.
BX3EK

I den mer tradisjonelle disiplinen der spillerne spillere alene er alt foreløpig helt åpent. Alle spillerne skal først gjennom et langt gruppespill, før de beste får konkurrere i sluttspillet. De beste spillerne blir fordelt på forskjellige grupper, men det er hver sesong tilfeller der store favoritter forsvinner tidlig mot antatt lettere motstand.

Skal man trekke frem noen store favoritter er en av de aller største faktisk en spiller som debuterer i Telenorligaen. Vetle «Xzires» Stubberud har lenge blitt regnet blant Norges aller beste spillere, men har ikke tidligere deltatt i Telenorligaen. Med resultater fra turneringer som DreamHack og Global Games må han sannsynligvis bære et lite favorittstempel denne sesongen.

Ellers vil det være naturlig å trekke frem det enorme talentet Casper «Hunterace» Pettersen fra BX3 som en mulig vinner, og ikke minst Eirik «Diggen» Aarvik fra Riddle. En som helt sikkert er lysten på revansje etter finaletapet på Digitality X er Christian «Devou» Solvang. Han er tilbake for å forsvare tittelen han vant under fjorårets høstsesong. Det er ihvertfall ingen tvil om at det vil kreve mye å bli seriemester denne høsten, noe som gjør det desto mer spennende å følge med på.

Siste fra forsiden