Sluttspillet i Telenorligaen - Rocket League

Slik tror vi Rocket League-sluttspillet ender

Våre eksperter gir sine tips foran Telenorliga-finalene.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Til helgen samles flere av Norges beste e-sportutøvere seg i Maihaugsalen i Lillehammer. Nye Telenorliga-trofeer skal deles ut, og i Rocket League er fire klubber klare for å vise at nettopp de hører hjemme på toppen.

Kampene ser du på VGTV fra lørdag klokken 14:30 »

SLUTTSPILLET I TELENORLIGAEN: ROCKET LEAGUE:

Vis mer

Lørdag kl. 14:30: Nordavind - Bjønnsk
Lørdag kl. 16:00: Razzle - Bamble
Søndag kl. 14:30: Finale

Hele sendeskjemaet for sluttspillet finner du her »

Som i vår er det regjerende mester Nordavind, Team Bjønnsk, The Razzle Dazzlers og Bamble DreamTeam som skal kjempe om ligaens edle metaller. I forkant av sluttspillet har vi snakket med spillerne om deres håp og forventninger, men aller først går ordet til norsk Rocket Leagues selvutnevnte eksperter.

En rask kikk tilbake på våre tips fra før høstsesongen er bevis nok på at det å spå e-sportresultater kan være svært så vanskelig. Likevel har vi prøvd oss igjen, og i denne artikkelen gir Anders «Exuses» Skjulestad, Martin «Sniper» Wiulsrød og undertegnede sine spådommer for sluttspillet.

Les også: Lurer du på hvordan Rocket League fungerer?

– Bør bli en soleklar seier til Nordavind

Anders «Exuses» Skjulestad er en ildsjel innen norsk Rocket League, som har kommentert Telenorligaen i fire sesonger.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Lørdagens første semifinale går av stabelen klokken 14:30 og kan fort bli en ren overkjøring. Nordavind er sultne på sin tredje strake pokal, mens overraskelseslaget Team Bjønnsk inntar Lillehammer med en drastisk omrokkering i troppen.

Ut går «Waffle», som har vært en av de beste spillerne i Telenorligaen denne sesongen, og selv om laget har funnet en verdig erstatter i «Didris» er det ikke til å legge skjul på at et slikt bytte på tampen av sluttspillet er lite gunstig.

Som «Exuses» påpeker har Nordavind riktignok også vært nødt til å gjøre endringer før semifinalen, som kan gjøre kampen litt jevnere enn først antatt.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Casper «Al Dente» Vissing (i finalen)

DISSE SPILLER FOR BJØNNSK

Jørgen «Inferno» Klaastad
Håkon «Hopmark97» Hopmark
Håkon «Didris» Paulsrud

– Nordavind mot Bjønnsk bør bli en soleklar seier til den doble Telenorliga-mesteren, men «Al Dente» kan ikke stille i semifinalen. I stedet er det «etreX» som tar den siste plassen. Treneren for Nordavind har vunnet serien to ganger og stiller med mye erfaring, oppsummerer Skjulestad.

Også «Sniper» tipper at David får en dårlig dag i møte med Goliat. Mannen som ledet Team Bjønnsk til Telenorliga-seier i 2017, og som fortsatt står som eier av laget, klarer ikke å se for seg at hans etterfølgere vil stå distansen mot en såpass rutinert tropp.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Jeg tror Nordavind stikker av med seieren, konkluderer Wiulsrød.

Resultattips: 4-1 til Nordavind

– Razzle Dazzlers må passe seg

Uten «Sacred» kan det bli tøft for Razzle å ta seg til søndagens finale.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Mens sluttspillets første Rocket League-oppgjør tilsynelatende bare kan gå én vei, bør dagens andre semifinale – som begynner klokken 16:00 – levere en langt jevnere konkurranse. Av The Razzle Dazzlers og Bamble DreamTeam er det førstnevnte som har hatt den beste sesongen, men det var da og nå er nå.

Razzles jakt på sin andre strake finaleplass har ikke fått noen god start, da laget blir nødt til å spille uten «Sacred». Den tidligere seriemesteren erstattes av «Versace», som tross solide resultater fra vårsesongen ikke har spilt en eneste 1. divisjonskamp i høst.

DISSE SPILLER FOR RAZZLE

Vis mer

Aleksander «Phocas» Jensen
Henrik «Versace» Hansen
Mads «Maadzz» Gjelsten

DISSE SPILLER FOR BAMBLE

Marius «Kileak» Johansen
Kenneth «Seeks» Dujardin
Simen «Miize» Antonsen

Gitt spillerbyttet tipper både «Sniper» og «Exuses» at oppgjøret blir et rotterace uten noen klar favoritt. Begge setter likevel en knapp på Razzle, selv om det fort kan gå andre veien.

– Det er vanskelig å spå den andre semifinalen, men jeg håper at The Razzle Dazzlers vinner, sier en Wiulsrød som håper på returoppgjør fra vårens Telenorliga-finale.

– Jeg føler at Razzle har en liten fordel siden de har hatt utrolig sterke internasjonale resultater hvor de har slått mange topplag. Likevel må de passe seg fordi de møter tre svært gode spillere som har solide meritter både internasjonalt og fra Telenorligaen, advarer Skjulestad.

På papiret har semifinale nummer to alt som skal til for å bli et fyrverkeri av en kamp, og begge lag må prestere på sitt beste for å sikre avansement. Bamble har aldri tapt for Razzle i Telenorligaen, men det vil endre seg på lørdag.

Resultattips: 4-3 til The Razzle Dazzlers

Heller mot Nordavind-seier

Martin «Sniper» Wiulsrød vant Telenorligaen i 2017, men har siden lagt Rocket League-hjulene på hylla.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Med spådommene ovenfor til grunn tror vi det blir nok en finale mellom Nordavind og The Razzle Dazzlers. Sluttspillets avgjørende duell vil utspille seg på søndag ettermiddag, og som i vår kan det hele være unnagjort ganske raskt.

Mens Nordavind må lene seg på trener «etreX» i sin semifinale, er laget tilbake til full styrke i finalen. Med superdansken «Al Dente» på plass står Razzle overfor en knalltøff jobb, og samtlige av våre spåmenn tror på nok en seier til Oslo-laget. «Exuses» holder imidlertid døren på gløtt for Razzle, i typisk stafett-er-stafett-stil.

– Jeg tror Nordavind tar hele sluttspillet, men dette er Rocket League på LAN og da kan alt skje, sier Skjulestad og minnes kanskje vårens sluttspill der forhåndsfavoritt Team Bjønnsk ble danket ut i semifinalen.

«Sniper» mener finalen nok kunne vært jevnere dersom begge lag hadde stilt med sine vante lagoppstillinger. Tapet av «Sacred» vil trolig bli hakket for stort, mener han.

– Hvis «Sacred» skulle spille så hadde jeg sagt at Razzle har sjansen til å gi Nordavind skikkelig kamp. Siden han ikke kan stille vet jeg ikke om det er Razzle eller Bamble som vil by på størst utfordring for den regjerende mesteren, avslutter Wiulsrød.

Dermed er vi enstemmige i å tippe at Nordavind går av med Telenorliga-seieren for høsten 2018, og det med solid margin.

Resultattips: 4-1 til Nordavind

Spådom av:«Exuses»«Sniper»Andreas
1. plassNordavindNordavindNordavind
2. plassThe Razzle DazzlersThe Razzle DazzlersThe Razzle Dazzlers
3./4. plassBamble DreamTeamBamble DreamTeamBamble DreamTeam
3./4. plassTeam BjønnskTeam BjønnskTeam Bjønnsk

Siste fra forsiden