Eserien

Slik var første uke i Eserien

Kristiansund ble sett på som en underdog i oppkjøringa, men står igjen som en av utfordrerne i gruppe A.

Skjermbilde av Eserien

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

For gruppe A og B er første runde av Eserien unnagjort. Det var to hektiske dager med tre timer lange sendinger. Programleder, kommentatorer, eksperter og spillere gjorde en profesjonell innsats, og det hele gikk av stabelen uten særlig mye problemer.

Mange gode kamper ble også servert. Kampene kan du se i opptak på Dplay »

LES OGSÅ: Her er alt du må vite om lagene i Eserien

Stor overraskelse i åpningen

Magnus «magnusthabeast» Hendseth.
Kristiansund BK

Gruppe A var på forhånd spådd som en gruppe med to klare favoritter i Ranheim og Brann, men det var Kristiansund som imponerte mest. Nordmøringene fikk med seg seks poeng, og Magnus «magnusthabeast» Hendseth hadde dette å si om deres prestasjon.

– Vi gikk jo selvfølgelig for å vinne alt, men skjønte at landslagsgutta har rutinen inne. Hvis vi skal ha noe sjanse videre i det hele tatt, må vi slå HamKam, og ta poeng mot «de store gutta.»

LES OGSÅ: Her er alt du må vite om lagene i Eserien

Et ydmykt svar for et lag som etter første runde ligger likt med de beste lagene. Under sendingen fikk Hendseth en del oppmerksomhet fra kommentatorer om engasjementet hans.

– Jeg tror vi får se mer engasjement av de andre spillerne når de blir vant til studio og kameraene. Jeg er meg selv hundre prosent, jeg elsker å vinne, og hater å tape, sa den blide Kristiansund-spilleren.

i gruppe A etter første runde
Eserien
i gruppe A etter første runde
Eserien
Les også
Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

Vår gruppe er den vanskeligste i turneringen

I gruppe B, omtalt av ekspertene som dødens gruppe, var det Tromsø og Viking som tok de første stikkene i kampen om sluttspillet. Sarpsborg er fortsatt med i kampen, men de ender på fire poeng etter uavgjort i onsdagens siste kamp mot Odd.

Henrik Bjørøen på Viking.
Kristian Fjeld/Gamer.no

Noen uker i forkant av Eserien ble Vikings Henrik Bjørøen spurt om hva han tenkte om deres sjanser:

– Selv om vi er førsteseedet ser jeg ikke på oss som store favoritter. Vår gruppe er den vanskeligste i turneringen.

Etter første runde ser man at Viking er helt oppe der og kjemper om førsteplassen, de er i utfordrerposisjon til førsteplassen med tre mindre i målforskjell enn solide Tromsø.

Bjørøen ble for noen uker siden også spurt om Sarpsborg, som stilte med ett kjent fjes i Håvard Hoel Paulsrud, og en totalt ukjent spiller i Cato Jenssen:

– På Sarpsborg kjenner jeg best til Paulsrud, som etter min mening er an av de beste spillerne i Eserien, han andre spilleren har jeg ikke så godt kjennskap til, men regner med han også holder høyt nivå.

Bjørøen nevnte videre at han så på Sarpsborg som et vanskelig lag å møte, og spådde på forhånd de kom til å komme langt. I etterkant av uttalelsene ser man at det var nettopp Sarpsborg som slo Viking i første runde.

i gruppe B etter første runde
Eserien
i Gruppe B etter første runde
Eserien

Stavanger-gutten, Henrik Bjørøen, sendte stafettpinnen videre til Vålerenga i gruppe C og omtalte dem som den største favoritten til å vinne gruppa.

Tirsdag 17. april starter første runde for Vålerenga og resten av gruppe C.

Om storfavoritten innfrir kan du se det på Dplay tirsdag fra 17.30 »

Siste fra forsiden