Eserien

– Slipper man inn fire så må man score fem

Ranheim-spillerne er klar på hvilken taktikk som gjelder når den utrolig jevne gruppe A i Eserien spilles på tirsdag - storlagene i gruppe B spiller onsdag.

Sondre Voktor (Ranheim), Anders Rasmussen (Brann) og Eirik Fure.
Eserien/Dplay

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Første runde er unnagjort for samtlige lag i Eserien. 64 kamper har blitt spilt, og de fleste forhåndsfavorittene har innfridd. Start og Sarpsborg henger litt etter i sine respektive grupper, men det gjenstår fortsatt to runder.

Vår spådom ser foreløpig bra ut, annet enn at Start ironisk nok fikk en litt treg start på turneringen.

I gruppe A skal Ranheim og Sondre Voktor prøve å fortsette sitt kjør, trønderen står nemlig ubeseiret etter sine fire første kamper. I gruppe B får vi se om den finske landslagspilleren Eemeli Simpanen og Tromsø imponerer like mye som i første runde.

Avspark er 17:45 begge dagene, og kampene sendes på Dplay »

Heltent på revansje

Ranheims Sondre Voktor står uten tap og har planen klar for andre runde:

Sondre Voktor, Ranheim.
Norsk Toppfotball/Eserien

– Planen er nok den samme denne runden her som i sist runde; gå inn med full gass. Som vi har lært av Ranheim så skal vi spille 4-3-3 og offensiv fotball. Det er det vi trener «neppå fjæra!»

Voktor tror derimot at motstanden blir litt tøffere denne gangen, forrige uke fikk man se en defensiv taktisk tilnærming av Nest-Sotra og tidvis Lillestrøms Martin Ottinsen Thuve. Trønderen er klar i sin tale når han får spørsmål om de har vurdert å spille mer defensivt hvis situasjonen byr seg:

– Nei. I Ranheim konsentrerer man seg bare om å score. Slipper man inn fire, så må man score fem, enkelt og greit!

Michael Karlsen.
FIFA 19/EA

Ranheim er lag nummer to på antall skårede mål i gruppe A, og det er tydelig at de akter å fortsette å score flere. Med tanke på at det nå er to uker siden Eserien startet og Ranheim spilte kan det stilles spørsmål til om de har hatt en annen innkjøring til tirsdagens kamper.

– Jeg har ikke gjort mye annerledes enn sist egentlig. Undertegnede ligger med feber og har ikke fått spilt i dagene før, det er ikke optimalt. Vi er fortsatt heltent på revansje mot Brann. Jeg tenker at Michael Karlsen må være lett på tå og sette sjansene han får, sier Voktor og avslutter intervjuet med sitt velkjente «come on», som han nærmest ropte hver gang han scoret på Eseriens åpningsdag, avslutter Voktor.

Les også
– Jeg synes det er rart at Bifrost har byttet ut to spillere

LES OGSÅ: Slik var andre uke av Eserien

Klar tale fra Rasmussen

UTVALGTE OPPGJØR TIRSDAG

Vis mer

Brann - Kristiansund 17:45
Kristiansund - Ranheim 18:35
Ranheim - Brann 19:25

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

Brann og Anders Rasmussen topper gruppe B før andre runde i Eserien. Rasmussen og hans makker Erland Lie Bjørneberg var de eneste som klarte å slå Sondre Voktor og makker Johan Færaas fra Ranheim. Ulike taktikker frem mot runde to er noe som ikke har hatt stort fokus i Brann-leiren:

– Vi har ingen bestemt taktikk for å toppe gruppa etter endt runde, både Erland og jeg vet at vi er gode nok til å vinne alle kampene dersom vi fokuserer på vårt eget spill, forteller Rasmussen.

Selv om Brann topper gruppe A er det kun på målforskjell, de tapte sin kamp mot Kristiansund, noe som ikke var forventet i vår spådom.

Anders Rasmussen.
Håvard Hofstad Ruud/Gamer.no

– Kristiansund har et lag bestående av to gode spillere, alle som spiller i Eserien er de beste Norge har å by på. At vi tapte mot dem er ikke direkte overraskende, de spilte bra, samtidig som vi var mindre effektive. Dersom vi setter sjansene mot dem denne gangen tror jeg vi skal ta dem, presiserte en selvsikker Rasmussen.

Midt oppe i alt med Eserien, deltok Anders Rasmussen og Magnus Myhrhaug Kristiansen på en stor internasjonal turnering kalt FIFA Enations Cup. Forskjellen mellom Eserien og den internasjonale turneringen var at den ble spilt i en annen spillmodus enn den som blir brukt i Eserien. Forskjellen fra de to modusene er ganske drastisk skal vi tro enkelte spillere i Eserien. Rasmussen nevner blant annet at det finnes et par forskjeller på dem:

– Når vi spilte i Enations-cup brukte vi e-sport-versjonen, den er litt annerledes og er blant annet mer responsiv enn det FIFA-spillet vi har hjemme. Det kreves derimot ikke mye omstilling og etter 10-15 kamper føles alt som normalt.

LES OGSÅ: «Hyper» og «Rasmussen» imponerte verdenseliten i FIFA

– Ingen er umulige å slå

Chris-André Skogland og Viking har startet bra i gruppe B, seks poeng etter tre kamper er solid. Deres eneste tap kom mot Sarpsborg, som Skogland mener vant noe ufortjent:

UTVALGTE OPPGJØR ONSDAG

Vis mer

Viking - Tromsø 17:45
Odd - Tromsø 18:35
Sarpsborg 08 - Viking 19:25

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

– Vi tapte med ett mål mot Sarpsborg og det var på grunn av et veldig ufortjent straffespark. Taktikken blir nok veldig lik fordi jeg følte vi hadde kunne fått i alle fall ett poeng hadde det ikke vært for det.

I Eserien har det vært en del fokus på hvem som spiller de forskjellige kampene, siden det i reglene står at én spiller kan spiller kan spille 75 prosent av kampene. For Tromsø spilte Eemeli Simpanen mot Odd og Sarpsborg, mens Jørgen Alsaker Sande spilte mot Viking. Skogland tror de kanskje forandrer på det før andre runde.

Chris-André Skogland, Viking.
Kristian Fjeld/Gamer.no

– Jeg tror nok Simpanen spiller to kamper mot oss med tanke på at vi ligger likt. Førsteplassen i gruppen er viktig så de, som oss, gjør nok alt for å få den. Ingen er umulige å slå, vi er uansett klare til å spille mot hvem som helst, utdyper Viking-spilleren.

Eserien har slått bra an og fått ros på sosiale medier, Skogland kaster seg også på og skryter av hvordan det har vært så langt:

– Eserien så langt har nesten gått over all forventning. Det er et veldig bra studio og oppsett som gjør at vi spillere får det best mulig. Det eneste som kunne vært annerledes, som jeg vet de har prøvd på, er jo å få alle kampene på FUT. Vi satser uansett på å komme videre fra gruppespillet og vil bite fra oss på FUT i sluttspillet.

LES OGSÅ: Norske «Netsix» vant FIFA-turnering på Copenhagen Games

– Jeg hater virkelig modusen

Finske Eemeli Simpanen på Tromsø er den eneste utenlandske spilleren. Finnen er på det finske landslaget og er nummer 81 på Global-Series rankingen over de beste spillerne på Xbox. Simpanen storspilte til tider, og herjet blant annet mot Odd og deres «Randulle». De fleste andre enn Simpanen visste sånn noen lunde hvilket kaliber av spillere de møtte:

Eemeli Simpanen, Tromsø.
Norsk Toppfotball/Eserien

– Det var en ganske enkel start, jeg visste jeg kom til å være god på modusen som blir brukt i Eserien, selv om jeg egentlig hater den. Når det kommer til motstanderne i gruppa så visste jeg veldig lite.

Vikings Chris-André Skogland nevnte i sitt intervju at han trodde Tromsø kom til å forandre på hvem som spilte de forskjellige kampene. Simpanen selv virket noe mer mystisk til det:

– Vi får se, ingenting er hugget i stein riktig enda, uttalte finnen forsiktig.

Simpanen, som har spilt relativt lite i 85-modusen før Eserien, kastet seg inn i diskusjonen om hvorfor han syntes modusen ikke var bra:

– Jeg hater virkelig modusen. Den lar meg ikke spille sånn jeg vil og det gir motstanderne mine et lite vindu til å ta poeng fra oss. Jeg er en FUT-spiller og det som gir meg størst fordeler i den modusen er at jeg kan ta på høyt press. Jeg har bare spilt litt 85-modus og det forandrer seg ikke med det første, avslutter Simpanen.

Siste fra forsiden