Slutt på voksne Wii-spill fra Sega

Slutt på voksne Wii-spill fra Sega

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Etter å ha sluppet tre såkalte voksenspill til Wii i løpet av 2009, ser det ikke ut til at Sega vil satse på flere Wii-titler for kjernepublikummet.

Selv om House of the Dead: Overkill, Madworld og The Conduit alle tjente tilbake investeringene sine, er ikke ledelsen hos Sega overbevist om at voldsspill har noen fremtid på Nintendos familiekonsoll.

Ifølge Constantine Hanzopolous, direktør for Segas amerikanske studioer, var det ikke Segas egne titler, men EAs Dead Space Extraction som var spikeren i kisten.

"Ikke engang EA med all markedsføringskapasiteten sin opplever suksess på Wii, selv med et spill i en etablert, vellykket serie," forteller Hantzopoulos til Gamesindustry.biz.

Dead Space Extraction solgte ifølge NPD bare 9000 eksemplarer i USA iløpet av sin første måned i salg, og selv om spill tradisjonelt selger over lenger tid på Wii enn X360 og PS3, er ikke tallene lovende.

Hantzopoulos og kollegaene hans ser ikke på Wii som noe marked for voksenspill, selv om markedsføringsledelsen hos Sega tidligere har ymtet om at Madworld solgte godt nok til å få en oppfølger.

(Kilder: Shacknews, MCV)

The Conduit

Wii
Slippdato: 10. juli 2009
Sjanger: Action
Utvikler: High Voltage Software
Utgiver: SEGA Europe

Madworld

Wii
Slippdato: 20. mars 2009
Sjanger: Action
Utvikler: PlatinumGames
Utgiver: SEGA Europe

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen