Snarlig oppkjøp for Take-Two?

Snarlig oppkjøp for Take-Two?

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Finansrådgiveren og investorbloggen The Motley Fool mener Take-Two er årets heteste kandidat for oppkjøp. EA luktet på oppkjøp i 2008, men trakk budet sitt på $26 per aksje etter å ha gått gjennom juridisk og finansiell dokumentasjon vedrørende utgiverens drift.

Tross lanseringen av to vellykkede utvidelsespakker til Grand Theft Auto IV, har Take-Two tapt tilsvarende 790 millioner norske kroner i løpet av 2009. Selv om stortitler som Bioshock 2, Mafia 2, Max Payne 3 og Red Dead Redemption lover godt for 2010, har salget av videospill falt det siste året og Take-Two kan ikke regne med vekst i 2010.

Selv om Take-Twos større konkurrenter også har fått juling det siste året, gjør oppsvingen i markedet et oppkjøp mer sannsynlig: Selv om markedet i seg selv ikke vokser dramatisk i år, kan Take-Two sikre økt markedsandel til en rimelig penge, sannsynligvis så lite som 40 prosent av EAs opprinnelige tilbud for snart to år siden.

(Kilde: Edge)

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen