Snart kan du komme enda tettere på monstrene i Pokémon GO

Niantic introduserer forbedret AR-teknologi for mobilspillet.

Niantic Labs.

Den store Pokémon GO-sommeren i 2016 er for lengst over, men Niantic pusler jevnt og trutt med nye oppdateringer og forbedringer til spillet. Nylig introduserte utvikleren en haug med nye Pokémon, og nå får iPhone-eiere snart en ny måte å oppleve monstrene på.

Se lommemonstrene på kloss hold med Pokémon GOs neste oppdatering.
Niantic Labs.

Den nyeste oppdateringen for Pokémon GO inkluderer støtte for AR+-teknologi, som endrer spillets utvidede virkelighetsmekanikk ganske drastisk. Med AR+ ankres enhver Pokémon du finner til et bestemt punkt, slik at du kan gå nærmere og lenger unna lommemonstrene ved å bevege deg i virkeligheten.

Desto nærmere du kommer, desto større blir de ulike skapningene på telefonskjermen din. Det er imidlertid ikke bare å storme rett bort til en Pikachu eller Snorlax, for hvis du er uforsiktig kan du skremme dem vekk.

I ekte Metal Gear-stil får hver Pokémon et utropstegn over hodet, som formidler sannsynligheten for at den stikker av. Ved å snike deg stille og forsiktig frempå kan du se dyrene på kloss hold og fra ulike vinkler, og samtidig bli belønnet med ekstra erfaringspoeng og andre spillgjenstander når du fanger dem.

AR+-oppdateringen er basert på Apples ARKit-teknologi, og er derfor kun tilgjengelig på operativsystemet iOS 11, for spillere med en iPhone 6 eller nyere. Samme teknologi er naturlig nok ikke tilgjengelig på Android-telefoner, og hvorvidt Niantic har planer om – eller mulighet til – å introdusere et lignende tilbud for Apple-konkurrenten er foreløpig uvisst.

Nå skal Pokémon GO-utvikleren lage Harry Potter-spill.
Alle kan bli hekser og trollmenn i Niantics nyeste mobileventyr »

Siste fra forsiden