Nå skal Pokémon GO-utvikleren lage Harry Potter-spill

Alle kan bli hekser og trollmenn i Niantics nyeste mobileventyr.

Illustrasjonsbilde hentet fra Harry Potter og Dødstalismanene.
Warner Bros.

Fenomenet Pokémon GOtok verden med storm i 2016, og sendte millioner av spillere ut på leting etter virtuelle lommemonstre. Nå ønsker Niantic å gjenskape suksessen, og denne gangen har utvikleren tatt sikte på en annen gigant innen moderne populærkultur – Harry Potter.

Dette bildet er alt Niantic har vist frem så langt.
Niantic

Med Harry Potter: Wizards Unite får vi kaste oss ut i J.K. Rowlings magiske verden. Spillet er basert på det samme konseptet med utvidet virkelighet som Pokémon GO, men i stedet for å fange monstre er målet å bekjempe dem:

– Spillere får lære trylleformler, utforske sine egne nabolag og byer for å finne og kjempe mot legendariske beist og slå seg sammen med andre spillere for å ta knekken på kraftige fiender, skriver Niantic i pressemeldingen om spillet.

Ellers er utvikleren vag om hvordan Wizards Unite faktisk vil fungere, og hinter kun om full bruk av den kjente Niantic-motoren samt introduksjonen av ny teknologi og nye spillmekanikker.

Niantic forteller videre at det har leid inn hjelp fra Warner Bros. Interactive Entertainment for å produsere spillet, og mer informasjon vil avsløres via sosiale medier etter hvert som arbeidet går fremover.

Flere Potter-spill på vei

Wizards Unite er første ledd i en fersk spillsatsing fra Warner Bros., under ledelse av det nyopprettede studioet Portkey Games. Portkey skal utelukkende jobbe med Harry Potter-spill, både for mobil og konsoller.

Foreløpig vet vi ingen ting om noen av de andre spillene, men ifølge nettstedet Pottermore kan vi forvente møter med både kjente og ukjente historier, figurer og steder fra Potter-universet.

Nå har Pokémon kommet til Nintendo Switch.
Pokkén Tournament DX er skikkelig gøy, mener vår anmelder »

Siste fra forsiden