Harry Potter: Wizards Unite

Slik blir Pokémon GO-skaperens Harry Potter-spill

Fang magiske gjenstander, bekjemp monstre og besøk magiverdenen gjennom utvidet virkelighet.

En tidligere teaser-video for Harry Potter: Wizards Unite.

Nesten halvannet år etter avdukingen av Niantic Labs' mobilspill basert på Harry Potter, har utvikleren omsider delt de første skikkelige detaljene. Via spillets nettsider forklarte studioet denne uken hvordan spillet vil fungere, og som forventet er opplevelsen i stor grad basert på Niantics forrige storsuksess: Pokémon GO.

Magien er overalt

Mens spillere vandrer rundt i den virkelige verdenen, vil all magien dukke opp på telefonskjermen.
Warner Bros.

I Harry Potter: Wizards Unite får spillere utforske en ny og magisk side av sin egen verden. Som i Pokémon GO bruker man mobilen for å finne skjulte hemmeligheter rundt seg, som man dermed kan både se og samhandle med på skjermen.

Spillere trer inn i rollen som en ny rekrutt i Statute of Secrecy Task Force – en gruppe som har ansvaret for å holde magi skjult fra vanlige mennesker. Takket være en mystisk hendelse kalt The Calamity, har magien spredt seg ukontrollert over hele verden, og det blir spillernes jobb å rydde opp.

Jobben består av en rekke oppgaver, inkludert bruk av trylleformler for å beseire og fange magiske vesener og gjenstander som må returneres til sine rettmessige steder. Disse kan man finne hvor som helst i verdenen, men som i Pokémon GO er sjansen større for å treffe på dem i områder med mange mennesker – parker, skoler, museer og så videre.

Foruten å jakte på såkalte Foundables, magiske gjenstander, kan spillere finne flyttnøkler som takket være utvidet virkelighet transporterer dem til kjente steder fra Harry Potter-universet. Det blir også mulig å utfordre monstre og onde trollmenn og hekser til kamp, enten alene eller sammen med venner.

Alt man gjør i Wizards Unite koster Spell Power, spillets energiressurs. For å ikke gå tom må man med jevne mellom besøke vertshus for å plukke opp mat og drikke. Ingredienser spillere plukker opp underveis kan også brukes til å brygge eliksirer, som hjelper til på ulike måter.

Harry Potter: Wizards Unite skal etter planen lanseres senere i år, men akkurat når er enda uvisst. Spillet kommer til både Android og iOS. Du kan se små gameplay-klipp via spillets nettsider.

Et Harry Potter-rollespill skal visstnok også være på vei.
En video av spillet ble lekket i fjor, før Warner Bros. raskt fikk den fjernet »

Siste fra forsiden