Pokémon Go tar verden med storm

Utvikler Niantic har oppfylt drømmen om å bli en ekte Pokémon-trener.

I løpet av den siste uken har både barn og voksne over hele verden latt seg rive med av det nyeste fenomenet innen mobilspill – Pokémon Go. Gratisspillet lar deg bli en vaskekte Pokémon-trener, og har i stor grad bidratt til å gjøre de rare dyrene populære igjen.

I flere land topper Pokémon Go listen over flest nedlastinger, og takket være fansens positive mottakelse har Nintendo-akjsen gått i taket. Ifølge Wall Street Journal steg det japanske selskapets verdi med ni milliarder dollar på bare noen få dager, og stadig nye spillere kaster seg på bølgen hver eneste dag.

Ut på eventyr

I Pokémon GO må du bevege deg rundt i den virkelige verden.
Niantic

Pokémon Go begynner som Pokémon-spill flest, ved at du lager deg en figur som representerer deg i spillverdenen. Deretter får du legge ut på jakt etter de mange forskjellige monstrene, men i stedet for å bevege figuren din på skjermen må du faktisk ut å bevege deg i den virkelige verden.

Ved hjelp av GPS sporer spillet hvor du går, og gir deg informasjon om hvilke monstre du kan fange i nærheten av posisjonen din. Når du finner frem til en Pokémon på kartet vil du kunne se den gjennom kameraet på telefonen din, og du får sjansen til å fange den.

I motsetning til andre Pokémon-spill må du ikke kjempe mot dyrene før du kan fange dem. I Pokémon Go kaster du bare en digital Poké-ball på skjermen, som fanger dyret automatisk dersom du treffer riktig.

Målet er selvfølgelig å fange alle monstrene, men du kan for eksempel også besøke spesielle steder på kartet – kalt Pokémon Gyms – der du kan utfordre andre Pokémon i kamp. Gjennom handlingene du utfører tjener du opp erfaringspoeng, og etter hvert som nivået ditt stiger vil du kunne fange sterkere og mer sjeldne Pokémon.

Foreløpig kan du ikke kjempe mot andre spillere, men det er ventet at spillet vil få flere funksjoner i fremtiden. Utvikler Niantic har blant annet bekreftet at det snart vil bli mulig å bytte Pokémon med hverandre.

Norge venter

Ved å kaste en Poké-ball kan du fange monstrene.
Niantic

Pokémon Go ble lansert i Australia, New Zealand og USA den 6. juli, og skulle deretter videre til Europa og Japan. Den enorme pågangen resulterte imidlertid i at spillets servere raskt ble overbelastet, og Niantic valgte å utsette slippet i nye markeder til de var sikre på at problemet var løst.

Selv om Pokémon Go ikke er offisielt lansert i Europa har monstrene allerede invadert vår del av verden, og dersom du har en Android-telefon kan du få tidlig tilgang på spillet alt nå. Dette gjør du ved å laste ned og installere spillets Android application package (APK-fil) på telefonen din.

Det er viktig at du laster ned APK-filen fra trygge kanaler – som for eksempel apkmirror.com – ettersom flere kopier har dukket opp i løpet av de siste par dagene. Disse kan installere spionprogrammer på telefonen din og kan i verste fall sende din private informasjon på avveie.

Les også
Kommentar: Hemmeligheten bak Pokémon-suksessen

Se hvor du går

Selv om Pokémon Go får skryt for å lure oss ut i frisk luft er det mange som advarer mot farene knyttet til å vandre rundt på leting etter Pokémon. I USA melder politiet om kriminelle som bruker spillet til å finne og rane spillere, og en ung jente skal visstnok ha funnet et lik mens hun jaktet på Pokémon.

I en uttalelse til nettstedet VentureBeat ber The Pokémon Company og Niantic spillere om å være forsiktige og passe på hvor de ferdes:

– Vi oppfordrer alle som spiller Pokémon Go til å følge med på omgivelsene sine og spille med venner når dere oppsøker nye og ukjente områder. Vennligst sørg for å være forsiktige og oppmerksomme til enhver tid.

Det bør i grunnen være en selvfølge, men spillere bes også om å løfte blikket fra telefonen før de krysser gata og naturligvis unngå å spille hvis man kjører.

Flere Pokémon-spill er også på vei.
Tidligere i år fikk vi vite mer om Pokémon Sun og Moon »

Siste fra forsiden