Snart klart for historiedrevet dommedagsspill

Everbody's Gone to the Rapture lanseres til sommeren.

PlayStation Europe

Det kommende dommedagsspillet Everybody’s Gone to the Rapture vil lanseres en gang til sommeren, melder utvikler The Chinese Room. Nyheten kommer i forbindelse med lanseringen av spillets nyeste trailer, som byr på urovekkende bilder fra det som ligner på en forlatt skole.

Everybody’s Gone to the Rapture er en åndelig oppfølger til utforskningsspillet Dear Esther fra 2012 og bygger på mange av de samme spillmekanikkene. Spillet er satt til en tilsynelatende forlatt britisk landsby i 1984 og følger en forsker som er fanget i øyeblikket da verden går under.

Opplev historien slik du vil

I spillets nyeste trailer er alt uhyggelig stille – nesten. (Video: PlayStation)

Ved å utforske den åpne verdenen må spillere finne frem til objekter og steder som gradvis avslører hva som har skjedd. Ifølge utvikleren står spillere fritt til å utforske hvor som helst og i hvilken som helst rekkefølge:

– Historien er skrevet slik at du kan velge hvordan du spiller, og valgene du tar påvirker hvordan du forstår handlingen, forteller Jessica Curry fra The Chinese Room.

Selv om temaet i Everybody’s Gone to the Rapture er dommedag er det utforskningen av historien som står i fokus. Utvikleren lover et annerledes dommedagsspill som er ulikt noen andre spill i sjangeren. Vi kan med andre ord ikke vente oss hærskarer med zombier denne gangen.

Everybody’s Gone to the Rapture kommer utelukkende til PlayStation 4.

The Chinese Room sto også bak Amnesia-oppfølgeren.
Amnesia: A Machine for Pigs var bare et middels skummelt grøsserspill »

Everybody's Gone to the Rapture ble annonsert i 2013 som en av Sonys indiesatsninger på PlayStation 4. (Video: PlayStation)

Siste fra forsiden