Gamer.no-ligaene

Snart starter oppkjøringen til en ny sesong med norsk seriespill

Hearthstone, League of Legends, Counter-Strike og StarCraft får hver sine ligaer i februar.

I 2015 blir det store ligaer i Hearthstone, League of Legends, StarCraft og Counter-Strike her på Gamer.no.
Blizzard/Riot/Valve

I februar starter en ny, spennende sesong med nettbaserte e-sportsligaer på Gamer.no. Samtidig utvides tilbudet med et nytt, populært spill: Hearthstone.

– De populære Hearthstone-turneringene til Injection Gaming har vist at miljøet er der og at det er sulteforet på lokale turneringer. Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe offisielt i Norge, så nå bygger vi videre på brukerturneringene med å skape en profesjonell liga for alle Hearthstone-spillere i landet, uansett nivå, forteller Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no.

Neste år får du se Norges beste Hearthstone-spillere kjempe mot hverandre i et seriespill her på Gamer.no. (Skjermbilde: Espen Jansen/Gamer.no)

Kvalifisering i januar

Før ligaen sparker i gang må alle lagene melde seg på en kalibreringsturnering. Dette er for å finne ut hvilken divisjon de passer i når startskuddet går.

– Det er alltid noen lag som ikke klarer å holde sammen mellom sesongene, mens nye kommer til for å satse. I tillegg var det noen lag som ble feilplassert i forrige sesong. Da er det til alles beste at man får rekalibrert posisjonene litt, slik at man sikrer at de beste havner i det øvre sjiktet, mens de som ikke er gode nok eller er med for moro skyld plasseres litt lenger ned, forklarer Wilmann.

Spillere og lag som holdt seg eller rykket opp i toppdivisjonen skal ikke gjennom en slik kalibrering, og det vil heller ikke være noen kalibrering for andredivisjon i StarCraft-ligaen.

Disse er tidligere mestre i seriespillet på Gamer.no:

Vis mer

League of Legends:

Aria eSports (høsten 2014)
Les mer om Aria Esports »

StarCraft II

TargA (høsten 2014 og våren 2014)
Les mer om TargA »

Counter-Strike: Global Offensive

Expert-Gaming (høsten 2014)
Les mer om Expert-Gaming »

Neste sesong starter februar 2015 og blir den tredje i rekken.

– De beste lagene i hver av disse kvalifiseringsrundene får tilbud om plass i øverste ledige divisjon, mens de påfølgende beste lagene og spillere får tilbud om plass divisjoner lenger ned. Resten av deltakerne havner i den nederste divisjonen i respektive spill.

Det eneste unntaket er Hearthstone. Der blir alle spillere fordelt i divisjoner på bakgrunn av resultatet fra seriespillet til Injection Gaming.

Her melder man seg på de ulike ligaene:

Kalibreringsturneringene starter 10. januar. Man kan velge å ikke delta i disse, men da blir man automatisk plassert i nederste divisjon ved ligastart i februar.

Seriespill fra februar til mai

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Curse of Naxxramas

Ligaspillet for samtlige spill vil gå over 8-10 uker, men Wilmann røper at det kan komme noen endringer for å sikre spenning hele veien frem til finalen.

– Vi har hatt dialog med utvalgte lag og spillere om mulige endringer, og hva som bør på plass for at ligaene skal bli så bra som mulig for både publikum og deltakere. Det kan blant annet bli aktuelt med et sluttspill for øvre halvdel av toppdivisjonen for å avgjøre hvem som går til den endelige finalen, forteller han.

Hva som blir premienivået denne gangen er ikke klart, men det vil garantert være mye ære å spille om her. I høst deltok 128 lag og 42 enkeltspillere i seriespillet til League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og StarCraft II, og vinnerne av castingkonkurransen So You Think You Can Cast kommenterte minst tre kamper fra hver liga, hver uke.

Deltakelse i ligaene på Gamer.no er gratis.

I tillegg til å være e-sportansvarlig på Gamer.no er Stein Wilmann også styreleder i BX3 Elektroniske Sportsklubb og styremedlem i Norges E-sportforbund.

Siste fra forsiden