Sniper Ghost Warrior 3 lanseres uten spillets flerspillerdel

– Vi ville ikke vanne ut enspilleropplevelsen, forklarer utvikleren.

Etter hele tre utsettelser fikk Sniper Ghost Warrior 3 omsider sin offisielle lansering denne uken. Spillet er nå ute på PC, PlayStation 4 og Xbox One, men utvikler CI Games har riktignok ikke fått alt på plass.

Sniper Ghost Warrior 3 er ute nå, men flerspillerdelen mangler.
CI Games

25. april – den samme dagen som spillets lansering – kunngjorde studioet at flerspillerdelen fortsatt lar vente på seg. I stedet for å være tilgjengelig fra dag én vil muligheten for flerspiller først introduseres en gang til høsten, via en gratis oppdatering.

I en melding på spillets Facebook-side forklarer utvikleren at fokuset først og fremst var å levere en solid enspilleropplevelse, og deretter tilby jevnlige oppdateringer med nytt innhold:

– Derfor har vi valgt å slippe flerspilleroppdateringen etter lansering, [...] for å ikke vanne ut noe av potensialet til enspilleropplevelsen, skriver CI Games.

Lange lastetider

Den manglende flerspillerdelen er riktignok ikke det eneste Sniper Ghost Warrior 3 har fått kritikk for denne uken. Spillets PlayStation 4-versjon sliter nemlig også med uvanlig lange lastetider.

Oppdragene i Sniper Ghost Warrior 3 bruker lang tid på å komme i gang.
CI Games

Som Eurogamer nylig fant ut må spillere vente i nesten fem minutter hver gang man starter spillet, eller reiser fra region til region i spillet. CI Games har imidlertid forklart at dette var et bevisst valg for å redusere andre lastetider.

Ifølge utvikleren tar det mellom fire og 15 sekunder å forflytte seg fra ett punkt på kartet til ett annet, å starte fra forrige sjekkpunkt tar mellom 15 og 30 sekunder, mens å begynne et oppdrag på nytt tar 25 sekunder:

– Til syvende og sist følte vi at denne ulempen belønnes med en komfortabel opplevelse så snart spillet er lastet inn, skriver studioet om de lange lastetidene.

Blir ventetiden på flerspillerdelen for lang kan Sniper Elite 4 være et alternativ.
Snikskytterspillet imponerte vår anmelder »

Siste fra forsiden