«Snute» er ute av Battle Grounds-turneringen

Koreanerne ble for sterke for den meritterte, norske StarCraft II-spilleren.

Fra lørdagens Red Bulls Battle Grounds-sending i New York.
Red Bull/Cameron Baird)

Det endte med en rask sorti for Jens «Snute» Aasgaard i Red Bulls Battle Grounds-turnering. Her konkurrerte han om en førstepremiepott på over 300 000 kroner, men allerede i gruppespillet møtte han for sterk motstand.

Koreansk dominans

Hans første serie mot tidens mestvinnende StarCraft II-spiller, Jang «MC» Min Chul, endte i en 2-0-seier til koreaneren.

I den andre serien i gruppen hadde verdensmester Kim «sOs» Yoo Jin få problemer med å beseire vinneren av årets DreamHack Valencia, Ko «HyuN» Seok Hyun.

For at Snute skulle ha muligheter for å avansere i turneringen måtte han nå slå «HyuN» i en best av tre serie, for å så slå «MC» som tapte sin serie mot «sOs» i kampen om avansement til sluttspillet.

Denne muligheten fikk aldri nordmannen, HuyN viste seg å være den sterkeste av de to Zerg-spillerene. Snute fikk lite til å stemme, mens det virket som HyuN hadde et svar på alt «Snute» sendte mot koreaneren.

Resultat ble et knusende 2-0-tap og en rask utgang for Snute i turneringen. Hyun fikk dermed muligheten til å spille for avansement, men i serien mot MC led han samme skjebne som Snute og MC tok seg videre til sluttspillet etter en 2-1-seier over Zerg-spilleren.

I gruppe A tok fjorårets verdensmester, Won «PartinG» Lee Sak, seg greit videre etter seier over Sasha «Scarlett» Hostyn og Choi «Bomber» Ji Sung. Scarlett var den andre spilleren som gikk videre etter å ha, noe overraskende, slått ut Bomber. Den siste duellen i denne serien ble av mange sett på som en av de bedre Zerg mot Terran-bruduljene som har blitt spilt i det siste.

Fortsetter i kveld

I semifinalene som spilles søndag kveld, vil sOs møte Scarlett, mens MC møter PartinG.

Du kan følge resten av turneringen på Twitch-kanalen til Red Bull eller på nettsidene til Battle Grounds. Der finner du også opptak av gårsdagens oppgjør.

Som en oppvarming til fortsettelsen av Red Bull Battle Grounds kan du følge avslutningen på vår egen StarCraft II-turnering i kveld. Der konkurrerer nordmenn om tøffe premier levert av Logitech.

Siste fra forsiden