StarCraft II - DreamHack Winter

«Snute» kjemper om gullet i innspurten til DreamHack Open

Nordmannen møter verdens beste StarCraft-spillere under årets siste DreamHack-turnering.

GosuGamers.net

I oktober kunne den norske e-sportstjernen Jens «Snute» Waller Aasgaard melde at han vil ta en midlertidig pause fra StarCraft II for å få orden på livssituasjonen. Han forsikret dog om at han vil fullføre de viktigste turneringene som gjenstår før året er omme. På torsdag begynner den kanskje viktigste av dem alle, nemlig DreamHack Open: Winter.

Dette arrangementet samler seierherrene fra samtlige DreamHack Open-turneringer i 2014 til et siste, avgjørende mesterskap. Over en halv million norske kroner står på spill, og av disse går rundt 200 000 til vinneren. Dette er penger som trolig hadde kommet godt med for Snute, som flere ganger har sagt at han prøver å spare opp nok til å kjøpe seg en egen leilighet her i Norge.

Hard motstand - som vanlig

Det er med andre ord mye som står på spill, både når det gjelder premiepenger og prestisje. Men som alltid er turneringen spekket med gode spillere. Blant annet er verdensmesteren fra World Championship Series representert, nemlig koreanske Lee «Life» Seung Hyun. Det samme er sølvmedaljevinneren fra samme mesterskap, Mun «MMA» Seong Won. Danske Patrick «Bunny» Brix er også til stede, som eneste ikke-koreaner utenom Snute.

Lee "Life" Seung Hyun vant WCS, og kan bli en av Snutes skumleste motstandere under DreamHack Open: Winter.

Når det er så mange dyktige spillere som deltar, blir det spennende å se hvordan en Snute i hvilemodus klarer seg. Den norske zerg-spilleren har riktignok sagt at han vil forberede seg skikkelig til alle de store turneringene han deltar i, men når han er i en periode hvor han ellers spiller ganske lite kan det fort få en innvirkning på spillet hans.

Hvordan han klarer seg vil vi trolig få svar på allerede i gruppespillet, som for Snutes del begynner klokken 18:00 på torsdag. Turneringen fortsetter på fredag og avsluttes på lørdag, og kan følges via vår videotjeneste GamerTV.

Siste fra forsiden