StarCraft II - WCS

«Snute» nærmer seg den internasjonale finalen

Tirsdag kveld kan nordmannen være et skritt nærmere verdensmesterskapet i StarCraft II.

Jens «Snute» Aasgaard kan være et skritt nærmere den internasjonale finalen i WCS etter kveldens kamper.
ESL/Blizzard

Tirsdag kveld klokken 18:00 starter alvoret for norske Jens «Snute» Aasgaard. Nå skal han prøve å kapre en plass blant de 16 beste StarCraft II-spillerne i den europeiske regionen av WCS sesong 3.

I konkurranse med de koreanske Protoss-spillerne Son «StarDust» Seok Hee og Jo «Patience» Ji Hyun, samt den svenske Zerg-spilleren Viktor «Miniraser» Malmberg, er målet å kjempe om videre mulighet til å stikke avgårde med en førstepremiepott på over 150 000 kroner.

Skulle vår landsmann ta seg hele veien til toppen vil han også ta med seg over 2000 WCS-poeng og på det nærmeste sikre seg en plass i den globale finalen der det skal spilles om en førstepremie på over 615 000 kroner og tittelen verdens beste StarCraft II-spiller. Kveldens kamper spilles etter et duellsystem, og hvert oppgjør avgjøres etter best av tre-prinsippet.

Internasjonal finale i sikte

Det er de 16 best plasserte spillerne på den globale rankingen som tar seg videre til verdensfinalen i november. I skrivende stund ligger Snute på 17. plass med 2000 poeng, 200 poeng bak den viktige 16. plassen. Nordmannen er dermed den eneste ikke-koreaneren blant de 23 best plasserte spillerne i verden. Hans danske lagkamerat i Team Liquid, Patrick «Bunny» Brix, ligger nærmest på 24. plass med sine 1550 poeng.

Begge disse nordiske spillerne har mulighet til å ta med seg minimum 200 poeng om de skulle avansere fra denne runden av WCS sesong 3. De har også mulighet til å plukke poeng under IEM Toronto som spilles i slutten av august.

Ensom nordmann

Snute er eneste nordmann blant topp 100 i verden. Verken Kristoffer «TargA» Marthinsen eller Eik «Eiki» Johannes Nysted Grødem har hentet inn WCS-poeng i 2014. Danskene er best representert av de skandinaviske landene med to spillere blant topp 100, mens Sverige, før sesong 3 avsluttes, ikke har noen spillere inne blant de 100 beste.

Snutes jakt på avansement starter tirsdag kveld klokken 18:00 og kan følges på Twitch-kanalen til WCS Europe. Tidspunktet for de neste rundene er ikke bestemt.

Trenger du en rask og enkel guide til StarCraft II?
Vi har laget en seerguide for det populære strategispillet »

Watch live video from WCS Europe on www.twitch.tv

Siste fra forsiden